Katedrala Mostar

AKCIJE ŽUPNOG CARITASA TIJEKOM DOŠAŠĆA

paket ljubavi– PAKET LJUBAVI. Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi i poziva sve vjernike na sudjelovanje. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Molimo vas da ne stavljate lako kvarljive namirnice. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu. Naš Župni Caritas će to podijeliti najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom Caritasu. Neka ova akcija bude od pomoći svima u otkrivanju smisla suosjećanja s ljudima u potrebi, te u rastu osobne vjere.
– PRODAJA BOŽIĆNE PŠENICE. Na II. nedjelju došašća – 7. prosinca nakon svih sv. Misa naši će volonteri prodavati neposađenu božićnu pšenicu za potrebe župnog Caritasa.
– NEDJELJA CARITASA – KOLAČI I KUHANO VINO. I ove godine pozivamo domaćice iz naše župe da za Nedjelju Caritasa naprave i daruju kolače našem Župnom caritasu. Kolače možete donijeti u subotu 13. prosinca od 9.00 do 17.00, u dvoranu ispod Katedrale – ulaz s Radobolje, a naši će ih volonteri ponuditi vjernicima nakon sv. Misa u nedjelju 14. prosinca. Istoga dana nakon misa uz kolače će biti moguće popiti i šalicu toplog kuhanog vina. Sav prihod od prodaje kolača i kuhanog vina ide za siromašne župljane. Cjelokupna milostinja ove nedjelje ide za potrebe Caritasa naših hercegovačkih biskupija.