Katedrala Mostar

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    Danas nakon sv. misa naši volonteri će prodavati neposijanu božićnu pšenicu za potrebe župnog Caritasa i pomoć najpotrebnijima u župi.
2.    Sutra je svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, osim sv. Mise zornice, raspored sv. Misa je kao radnim danom: 7.00, 7.30 i 18.00 sati.
3.    U utorak u 19.30 je redoviti susret biblijsko-molitvene zajednice, a četvrtak je Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.
4.    Pozivamo sve naše srednjoškolce, studente i mlade, u srijedu 10. prosinca u 20.00 sati u Veliku katedralnu dvoranu, na predavanje o temi: Vjera kao avantura i put u nepoznato, koje će održati don Mile Vidić.
5.    U srijedu 10. prosinca je ispovijed starih i bolesnih osoba. Mi imamo prijašnji popis, ali ako netko od bolesnika ima da nije prijavljen, javite nam u župni ured.
6.    U subotu su redoviti susreti ministranata, pjevača i volontera.
7.    Sljedeće nedjelja je Nedjelja Caritasa. Naši će naši volonteri nakon svih Svetih misa prodavati kolače i kuhano vino, a vi možete dati svoj dobrovoljni prilog za potrebne u župi. Stoga molimo sve vas domaćice koje možete napraviti kolače da ih tijekom dana u subotu 13. Prosinca od 9.00 do 17.00 donesete i predate našim volonterima, u prostorije Pastoralnog Centra-ispod Katedrale, ulaz od Radobolje. Unaprijed vam zahvaljujemo.
8.    Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi i poziva sve vjernike na sudjelovanje. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Molimo vas da ne stavljate lako kvarljive namirnice. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu. Naš Župni Caritas će to podijeliti najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom Caritasu.
9.    Dobili smo obavijest od Generalnog Konzulata Republike Hrvatske u Mostaru o potrebi registracije svih birača s adresom u BiH za predstojeće predsjedničke izbore u Hrvatskoj. Formulari se mogu pridignuti u konzulatu. Prijavite se što prije, najkasnije do 17. prosinca.
10.    U župnom uredu se mogu nabaviti kalendari za iduću godinu kao i božićne svijeće po povoljnim cijenama.
11.    Stigao je vjerski tisak: Crkva na Kamenu i Glas Koncila
12.    Prošli tjedan je preminula naša župljanka: Mirjana Stanić. Za pokoj njezine duše i sve naše pokojne izmolimo…
13.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…