Katedrala Mostar

IV. USKRSNA NEDJELJA

1.    Obavijesti za prvopričesnike. U iduću nedjelju u 11.00 sati u našoj župi bit će slavlje Prve Sv. Pričesti. Za ovo veliko slavlje naši prvopričesnici i njihovi roditelji pripravit će se na poseban način kroz trodnevnicu u četvrtak, petak i subotu u 17.30 sati. U četvrtak, 30. travnja nakon sv. Mise u 18.30 bit će proba za sve prvopričesnike i podjela prvopričesničkih haljina. U subotu, 2. svibnja u 11.00 sati bit će Prva Sv. Ispovijed za sve prvopričesnike i njihove roditelje. Molimo sve roditelje da dođu sa svojom djecom na Sv. Ispovijed i tako svojoj djeci budu pravi primjer kako se živi vjera.

2.    Svih pet autobusa za susret sa papom Franjom u našoj župi su popunjeni. Ako bude još zainteresiranih postoji mogućnost putovanja vlakom. Eventualne prijave za ovaj vlak ili listu čekanja za nove autobuse moguće su do srijede.  Ako netko želi ići svojim osobnim autom, mora se prijaviti u župni ured, najkasnije do srijede kako bi i za njih mogli naručiti ulaznice za sv. Misu na Koševu.

3.    Naša župa organizira hodočašće Kraljici Mira u Hrasno, u nedjelju 10. svibnja. Potrebno se prijaviti u župni ured.

4.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante u 17.30 i susret Biblijsko-molitvene zajednice u 1930.

5.    U četvrtak je redovito euharistijsko klanjanje u 17.00.

6.    Od 8. do 10. svibnja u 19.00 sati održava se u našoj župi tečaj priprave za sakramentalni brak. Sudjelovanje je potrebno prijaviti osobno, telefonski ili e-mailom.

7.    U sljedeću nedjelju 3. svibnja, u 19.00 sati, biskup Ratko Perić u mostarskoj će Katedrali predvoditi sv. Misu za jedinstvo kršćana, povodom 75. godišnjice osnivanja Zajednice iz Taizéa, i 100. godišnjice rođenja njezina osnivača, brata Rogera. Na Misu su osobito pozvani svi oni koji su zadnjih godina i desetljeća sudjelovali u nekom od susreta koje je organizirala Zajednica iz Taizéa.

8.    U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Marko Šimić, sin Slobodana i Dragice r. Martinović; i Sanda Skoko, kći Zlatka i Silvane r. Jurić.                                                     Gospodin blagoslovio njihovu ženidbu

9.    Stigao je katolički tisak: Glas Koncila i Radosna vijest.

10.    Prošli tjedan su preminuli naši župljani: Rajko Jakop i svećenik don Zdravko Ivanković. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…

11.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…