Katedrala Mostar

MOLITVENA AKCIJA “40 DANA ZA ŽIVOT”

zivot40 dana za život je najveća međunarodna koordinirana pro-life organizacija u povijesti. Omogućuje ljudima da u lokalnim zajednicama ukažu na problem pobačaja i okončaju tu veliku nepravdu kroz tri ključna elementa: molitva i post, miroljubivo bdijenje, osvješćivanje lokalne zajednice. Nažalost, situaciju u Bosni i Hercegovini otežavaju brojke koje više idu u prilog smrti, nego životu. Mi svojom odlukom i odabirom bdijenja, molitve i posta, želimo poručiti svima onima koji se nalaze na rubu i razmišljaju o prekidu trudnoće, kako postoji nada, kako postoje oni koji su spremni izaći javno i moliti i pružiti pogled utjehe svima onima koji ne vide ništa osim očaja i mraka.
Grad Mostar, kao zdravstveno središte naše Hercegovine, pridružuje se svjetskoj inicijativi koja će se održavati u više od 579 gradova u 30 različitih zemalja! Kampanja počinje 23. rujna i traje do 1. studenog 2015. godine. Hoćete li se uključiti i sudjelovati u spašavanju života u našoj Hercegovini? Bdijenje u Mostaru održavati će se svaki dan kroz 40 dana ispred Sveučilišne kliničke bolnice u razdoblju od 1400 do 1700 sati. Odvoji svoje vrijeme za miroljubljivo bdijenje i molitvu, prijavi se!
Dragi vjernici! Mnogi od vas idu u mostarsku bolnicu na Bijelom Brijegu u posjet svojim bližnjima. Pozivamo vas da tom prilikom ili posebno, odvojite malo svoga vremena i bar nakratko stanite u red zagovornika života, koji će svojom molitvom, postom i bdijenjem dati svoju malu žrtvu protiv ubijanja djece pobačajem, te za blagoslov Božje obitelji kojoj pripadaju svi ljudi. Budimo dio Božjeg rješenja za život svakog čovjeka od začeća do prirodne smrti, a posebno najmanjih – nerođenih. Život je dar, život je dragocjen, za njega se isplati boriti!
Svećenici ove župe podržavaju ovu molitvenu akciju i pozivaju sve vjernike na sudjelovanje u skladu sa svojim mogućnostima.