Katedrala Mostar

XXVIII. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    Župni vjeronauk održava se po redovitom rasporedu.

2.    Listopadska pobožnost započinje svaku večer u 17.30.

3.    U utorak je susret biblijsko-molitvene zajednice u 19.30 u kripti sv. Josipa.

4.    Dragi vjernici! Radujemo se jer vas možemo obavijestiti da se molitvena inicijativa „40 dana za život“ – protiv pobačaja u našem gradu Mostaru uspješno provodi već 20 dana. U Mostaru, od 14 do 17 sati svaki dan, ispred Sveučilišne kliničke bolnice Mostar je sveukupno dosad bdjelo, postilo i molilo preko 300 vjernika. Plodovi su već sad vidljivi. Naime, u ovojesenskoj inicijativi spašeno je 107 djece u cijelom svijetu i 4 djece u Hrvatskoj (za koje se zna). Ovom prilikom želimo svim sudionicima zahvaliti na dosadašnjem sudjelovanju u molitvenom bdijenju ispred mostarske bolnice i pozvati na daljnju suradnju i sudjelovanje do kraja inicijative – 1.studenog. Budimo dio Božjeg rješenja za život svakog čovjeka, a posebno najmanjih-nerođenih koji nemaju nikoga da se za njih moli i bori!”

5.    Udruga umirovljenika Neretva Mostar organizira obilazak franjevačkih samostana u Bosni. Tko želi ići neka se javi u udrugu na broj: 327 161

6.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.

7.    Sljedeća nedjelje je misijska nedjelja. Sveti otac papa poziva sve nas iz Katoličke Crkve da se ovih dana molimo i žrtvujemo za uspjeh misija u svijetu. Budimo velikodušni pa darujmo svoj dar za misije. Tko želi dati više od 10 KM može to učiniti u milostinji iduće nedjelje ili u župnom uredu gdje vodimo evidenciju. Od toga novca se grade crkve, škole, bolnice, kupuje hrana, odjeća i lijekovi u misijskim zemljama.

8.    U sljedeću nedjelju je sv. Luka evanđelist, zaštitnik susjedne župe u Ilićima. Svečana sv. misa je u crkvi Dobrog Pastira u 18.00 sati.

9.    U subotu u 9.00 sati redoviti je ministrantski sastanak. U 10.00 sati je proba Dječjeg Zbora „Slavuj“,  u 11.00 sati je susret volontera.

10.    Dobili smo obavijest od Generalnog Konzulata Republike Hrvatske u Mostaru da je potrebna registracija svih birača koji žele glasovati na predstojećim izborima u Hrvatskoj. Formulare možete pridignuti na dnu crkve ili u Konzulatu te ih popunjene dostaviti u Konzulat najkasnije do 28 listopada.

11.    Stigao je katolički tisak: Crkva na Kamenu, Glas  Koncila, Naša Ognjišta i Radosna vijest

12.    Prošli tjedan preminula ja naša župljanka Anka Zovko. Za pokoj njezine duše i sve naše pokojne izmolimo.

13.    Pomolimo se za naše dobročinitelje…