Katedrala Mostar

V. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    Biblijsko-molitvena zajednica ima svoj susret u utorak u 19.30.

2.    U srijedu je Pepelnica – Čista Srijeda. Sv. mise su kao radnim danom a pod svakom sv. misom imat ćemo obred pepeljanja. Na Čistu Srijedu je obvezatan post i nemrs.

3.    U srijedu Pastoralni centar na Buni slavi svog zaštitnika – Blaženog Alojzija Stepinca. Svečana sv. Misa je u crkvi na Buni u 18.00 sati.

4.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.

5.    U četvrtak na spomendan Gospe Lurdske u 18.00 sati ćemo slavit sv. Misu za naše bolesnike, starije osobe i nemoćnike. Prije sv. Mise bit će prigoda za Ispovijed pa vas molimo da taj dan dovezete svoje bolesne i starije osobe na ovu sv. Misu.

6.    U petak je pobožnost križnog puta u 17.30. Isto tako vas potičemo da molite Križni put i u obitelji, a posebno oni koji su zbog bolesti spriječeni doći na ovu pobožnost u crkvu. Pobožnost Križnog puta je obilježje cijelog korizmenog vremena i nije vezana samo za petak. Svatko tko želi može privatno obavljati i križni put uz postaje na Humu. Križni put će se moći izmoliti privatno svakoga dana u katedrali, uz knjižicu koja će se nalaziti u klupama. Nemojte iznositi ove knjižice iz katedrale jer je to krađa crkvene imovine. I na internet stranici katedrale može se pronaći križni put s prigodnim tekstom i postajama na Humu.

7.    Ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete u subotu po ustaljenom rasporedu.

8.    Stigao je katolički tisak: Glas koncila, Crkva na Kamenu, Radosna vijest.

9.    U prošlom tjednu preminuli su: Kata Damjanović i svećenik don Tadija Pavlović. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…

10.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…