Katedrala Mostar

NEDJELJA KRISTA KRALJA

1.    Župni vjeronauk održava se po redovitom rasporedu.

2.    Zahvaljujemo našim pučkim misionarima don Damiru Stojiću i don Mihovilu Kurkutu koji su nas kroz protekli tjedan svojim propovijedima, predavanjima i molitvom tijekom Euharistijskog klanjanja duhovno obogatili i osnažili. Hvala i vama dragi župljani koji ste svaku večer u velikom broju sudjelovali u programu Pučkih misija. Mogli ste primijetiti i naučiti o važnosti molitve i sudjelovanja na Euharistijskom klanjanju. Nastavimo graditi i učvršćivati naš duhovni i molitveni život i nakon završetka misija.

3.    Danas nakon sv. Misa naši Volonteri župnog Caritasa će prodavati adventske vijence.

4.    U utorak je sv. Cecilija, zaštitnica pjevača. Nakon večernje sv. Mise, naš zbor Marija održat će kratki koncert. Svi ste pozvani i dobro došli! Zahvaljujemo našim pjevačima svih zborova: „Marija“, „Slavuj“ i „Sv. Josip“ i predvoditeljima crkvenog pjevanja koji redovito dolaze na probe, sv. Mise ali i druge pobožnosti pod kojima pjevaju.

5.    U srijedu u 2000 sati je susret Hrvatske katoličke mladeži u kripti sv. Josipa.

6.    U četvrtak će u našoj katedrali biti organizirano cjelodnevno Euharistijsko klanjanje od 8.00 do 18.00 sati a nakana je molitva da naše odluke koje smo donijeli za vrijeme „Pučkih misija“ provedemo u život.

7.    Ministranti, pjevači i Volonteri imaju svoje susrete u subotu po redovitom rasporedu.

8.    U sljedeću nedjelju tijekom sv. Mise u 9.00 sati bit će predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika našoj župnoj zajednici. Svi prvopričesnici dužni su doći na ovu sv. Misu.

9.    Stigao je katolički tisak: Župni list, Glas koncila, Crkva na kamenu, Radosna vijest i Katolički tjednik. Katolički tjednik objavio je reportažu o našoj župi. Isplati se kupiti ovaj broj Katoličkog tjednika kako bi vi župljani imali podatke o povijesti i pastoralnom djelovanju naše Katedralne župe.

10.    U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament svetog reda đakonata želi primiti bogoslov Marin Krešić, župljanin župe sv. Marka – Mostar. Ako tko zna kakvu ozbiljnu smetnju za njegovo ređenje, neka o tome obavijesti naš Župni ured ili Biskupski Ordinarijat.

11.    U ime Božje i po zakonu Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
–    Franjo Filipović, sin Željka i Mladene r. Soldo, i Ivana Ćorić, kći Ivice i Sandre r. Bonča     Ako netko zna za kakvu zapreku za ovo vjenčanje dužan je javiti u župni ured

12.    Prošli tjedan je preminula Ljiljana Jelavić. Pomolimo se za pokoj njezine duše…