Katedrala Mostar

IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    Završili smo s župnim vjeronaukom za ovo prvo polugodište. O ponovnom početku bit ćete obaviješteni sredinom siječnja 2017. Godine.

2.    Božićna ispovijed u našoj župi je u srijedu 21. prosinca. Termini su u 9.00, 15.00 i 19.00 sati. U dane kada su ispovijedi u drugim župama u Mostaru, nema ispovijedi za vrijeme večernje sv. Mise u katedrali.

3.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.

4.    U petak 23. prosinca nakon večernje sv. Mise Volonteri župnog Caritasa organiziraju Božićno druženje uz Božićne pjesme naših duhovnih vokalno-instrumentalnih sastava. Pozivaju se svi župljani na susret i druženje ispred katedrale uz kuhano vino i slastice.

5.    U subotu je Badnji dan i posljednja zornica u ovom Došašću. Svete Mise su još u 7.00 i 7.30 te navečer Misa Polnoćka.

6.    Misu polnoćku i na Božić u 11.00 predvodi biskup Ratko. Pola sata prije polnoćke Zbor Marija održat će Božićni koncert. Na Božić nakon sv. Mise u 11.00 je tradicionalno čestitanje biskupu i božićni prijem u župnoj dvorani na koji ste pozvani svi.

7.    Pazite na sebe za vrijeme blagdana. Nemojte se napijati ni pijani voziti da ne napravite tragediju ni sebi ni drugome. Posebno vas molimo nemojte bacati petarde i pirotehnička sredstva.

8.    U ime onih koje ste darovali paketom ljubav iskrena i velika hvala. Hvala svim dobročiniteljima. Hvala našim volonterima koji su sudjelovali u Caritasovim akcijama prošlih nedjelja kao i pri podjeli paketa ovih dana.

9.    U župnom uredu možete nabaviti nove dvanaestolisne, jednolisne, džepne I stolne kalendare za iduću godinu, te žute božićne svijeće.

10.    Stigao je tisak: Glas koncila, Radosna vijest, Naša ognjišta i Crkva na kamenu.

11.    Prošli tjedan su preminuli: Agneza Rakić, Darka Vilenica, Anica Pažin, Marinko Bogdan i Vladimir Ivanković. Pomilimo se za pokoj njihovih duša…