Katedrala Mostar

V. KORIZMENA NEDJELJA

1.    Od ovoga tjedna neće biti redovitog župnog vjeronauka (osim za prvopričesnike). Ponovni početak je u ponedjeljak nakon Malog Uskrsa.

2.    Sve pobožnosti i molitveni susreti održavaju se po ustaljenom rasporedu.

3.    Sljedeći tjedan je posvećen molitvi protiv psovke.

4.    U srijedu je uskrsna ispovijed starih i bolesnih župljana. Molimo vas da prijavite one bolesnike kod kojih do sada nismo dolazili.

5.    Sljedeći tjedan je prvi petak u mjesecu.

6.    U petak u 19.00 sati u Kosači bit će održan koncert klape sv. Juraj. A u subotu u 10.30 u katedrali bit će služena sv. Misa za sve poginule hrvatske branitelje prigodom 25. Obljetnice ustanovljenja HVO-a. Opširniji program obilježavanja ove obljetnice može se pročitati na oglasnim pločama.

7.    U subotu u 9.00 sati je uskrsna ispovijed školske djece u katedrali.

8.    Cjeloviti raspored ispovijedi u mostarskim župama možete pročitati na oglasnoj ploči i Župnom listu. Molimo vas držite se rasporeda u dane kada je određena ispovijed u pojedinoj župi jer će biti više svećenika na raspolaganju. U dane kada je navečer ispovijed u drugim župama nema ispovijedanja za vrijeme večernje sv. Mise u katedrali.

9.    Sljedeća nedjelja je Cvjetnica. Na sv. Misama, ponudit ćemo vam maslinove grančice te ih blagosloviti. Za grančice će biti zaduženi jedino naši volonteri Caritasa koji će se nalaziti na Glavnom ulazu u katedralu, te ispred Kripte sv. Josipa. Svi ostali prodavači koji budu prodavali maslinove grančice izvan crkvenog dvorišta nemaju dopuštenje za to od ovog župnog ureda. Na Cvjetnicu neće biti sv. Mise u 11.00 sati jer će na sv. Misi u 10.00 sati biti svečana procesija, s blagoslovom grančica i pjevanjem Muke Isusove koju predvodi biskup Ratko.

10.     Stigao je tisak: Župni list, Glas koncila i Radosna Vijest.

11.     Prošli tjedan preminuli su: Mila Hrkać i Božo Golemac. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…