Katedrala Mostar

PRESVETO TROJSTVO

1. Dragi vjernici, kao što ste mogli čuti tijekom svečane sv. Mise na Mariju Majku Crkve, ovih dana se pokreće inicijativa da se jedna ulica u Mostaru nazove po biskupu Pavlu Žaniću. Za ovaj projekt potrebni su i vaši potpisi uz osobnu kartu. Na trgu ispred Katedrale bit će naši volonteri kod kojih ćete moći dati svoj potpis nakon Mise. Podržimo ovu inicijativu da i naš blagopokojni biskup dobije svoju ulicu, koju zaslužuje u ovome gradu i priključi se ostalim biskupima koji je već imaju.

2. Večeras nakon večernje sv. Mise svećenički kandidati iz Sarajevske bogoslovije izvesti će predstavu pod nazivom „Simpatični stric župnik“ u našoj Velikoj katedralnoj dvorani. Molimo Vas i pozivamo: dođite, pogledajte jako je poučna.

3. Prigodom završetka školske i vjeronaučne godine, sredinom lipnja, želimo organizirati vjeronaučnu olimpijadu koja bi se sastojala od molitve, dječje kreativnosti, vjeronaučnih i drugih kvizova te igara na otvorenom. Ovaj događaj uključuje djecu od završenog 3. do završenog 7. razreda. Opširniji opis i prijavnicu možete uzeti na dnu katedrale.

4. U utorak je pobožnost u čast sv. Ante u 17.30 i biblijsko-molitvena zajednica u 19.30.

5. U četvrtak je zapovjedna svetkovina Tijelovo ili Brašančevo. Raspored svetih Misa je kao i nedjeljom. Poslije večernje svete Mise u 18.00 sati bit će procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom oko Katedrale i blagoslovom ispred crkve na sve četiri strane svijeta. Molimo našu djecu a posebno ovogodišnje prvopričesnike i krizmanike, da ponesu košarice s laticama cvijeća koje bi posipali po putu kuda prolazi procesija s Presvetim. Na Tijelovo nema euharistijskog klanjanje prije svete mise.

6. Sljedeći tjedan su prvi petak, subota i nedjelja u mjesecu.

7. Stigao je katolički tisak: Župni list i Glas Koncila.

8. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Marin Suton, sin Jerke i Marice r. Vukoja i Sanja Mikulić, kći Ivana i Ankice r. Matković.
Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanja dužan je javiti u župni ured