Katedrala Mostar

SLAVLJE PRVE SV. PRIČESTI

U nedjelju, 6. svibnja, 75-ero vjeroučenika naše župe (34 djevojčice i 41 dječak) primili su Prvu Svetu Pričest. Dan ranije su se ispovijedili te tako pripremili svoja srca i duše za Kristov dolazak. Don Ilija Petković, župni vikar ih je ove godine pripremao te je i predvodio sveto misno slavlje uz koncelebraciju don Luke Pavlovića, župnika i don Davora Berezovskog, župnog vikara. Pod Misom je pjevao zbor mladih „Sv. Josip“, a za uređenje oltara i katedrale pobrinula se je č. s. Matea Krešić.
Na početku sv. Mise, u ime roditelja, prvopričesnike je pozdravila gđa. Izabela Dankić. Roditelji su preuzeli ulogu čitača misnih čitanja i molitve vjernika. Don Ilija je u svojoj propovijedi potaknuo prvopričesnike da se redovito mole Bogu te zajedno sa svojim roditeljima pohađaju sv. Misu i pristupaju sakramentima pomirenja i pričesti. „Vi niste više djeca, stoga nemojte ljutiti svoje roditelje i pomozite im u kućanskim poslovima koliko možete“ – istaknuo je don Ilija. Pozvao je roditelje da se odgovorno brinu za svoju djecu i da ih prate u njihovu duhovno-odgojno-obrazovnu rastu i razvoju.

Na koncu sv. Mise prvopričesnici su ispred oltara, pod vodstvom don Nike Luburića, katedralnog zborovođe otpjevali pjesmu „Danas smo sretni“ i tako iskazali svoju radost što su primili Krista u svoje čiste duše. Nakon toga podijeljeni su im prvopričesnički darovi (dječji molitvenik, krunica, knjiga pape Franje za prvopričesnike i uspomena).
Njima i njihovim roditeljima od srca čestitamo. Neka ih prati Božji blagoslov i zagovor naše nebeske majke Marije Majke Crkve!