Katedrala Mostar

III. USKRSNA NEDJELJA

 1. Čestitamo slavlje prve sv. Ispovijedi i sv. Pričesti našim dragim prvopričesnicima, njihovim roditeljima, braći i sestrama. Hvala svima koji su pomogli oko organizacije slavlja: volonterima, zboru mladih, časnoj sestri Matei. Slike i DVD od Pričesti možete podignuti za osam dana u Foto – studiju Anigo u ulici Stjepana Radića preko puta Đačkog doma. Pozivamo prvopričesnike na vjeronauk u četvrtak prema redovitom rasporedu i neka tada ponesu i vrate svoje prvopričesničke haljine i pojaseve. U iduće tri nedjelje svi prvopričesnici trebaju doći i sudjelovati na sv. Misi u 900 sati.
 2. Sve župne aktivnosti, vjeronauk i liturgijske pobožnosti odvijaju se sljedeći tjedan po redovitom rasporedu.
 3. Tečaj priprave za sakramentalni brak održava se u našoj župi od 10. do 12. svibnja u Velikoj katedralnoj dvorani s početkom u 19.00 sati. Sudjelovanje je potrebno prijaviti osobno, telefonski ili e-mailom.
 4. Sutra navečer održava se Uskrsni koncert u župi sv. Mateja u Mostaru s početkom u 19.00
 5. Župa sv. Ivana Mostar organizira koncert duhovne glazbe u subotu 11. svibnja u 20.00.
 6. Četvrta uskrsna nedjelja je Nedjelja Dobrog Pastira i na poseban je način posvećena molitvi za duhovna zvanja. Ovom prigodom organiziramo Euharistijsko klanjanje u katedrali, u nedjelju 12. svibnja 2019., s početkom u 20.00 sati. Molit ćemo za postojeća i nova duhovna zvanja u Crkvi. Klanjanje animira Zbor mladih svećenika “Sacerdotes”. Pozivamo krizmanike i mlade naše župe, kao i sve vjernike, da se odazovu i svojom molitvom i pjesmom sudjeluju u zajedništvu, kako bi se ostvarila Kristova želja: da Gospodin pošalje dovoljno radnika u žetvu svoju.
 7. Stigao je katolički tisak: Župni list i Glas Koncila.
 8. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
 • Goran Čibej, sin Otona i Lenke r. Knezović, i Ana Markotić, kći Maria i Olge r. Marić.
 • Miroslav Ravlić, sin Velimira i Franke r. Zovko, i Maja Crnogorac, kći Ante i Mire r. Lovrić.
 • Petar Marić, sin Vlade i Zdravke r. Šarić, i Katarina Vila, kći Slavka i Mirjane r. Turalija. Ako netko zna za kakvu zapreku za ova vjenčanja dužan je javiti župnom uredu
 1. Prošli tjedan preminuli su naši župljani Darko Bevanda i Bruno Repar. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…