Katedrala Mostar

VI. NEDJELJA KROZ GODINU

  1. Župni vjeronauk za sve razrede osim prvog razreda osnovne škole održava se po redovitom rasporedu iz prvog polugodišta.
  2. U srijedu je Pepelnica – Čista Srijeda. Sv. mise su u 7.00 i 18.00 a pod svakom sv. misom imat ćemo obred pepeljanja. Na Čistu Srijedu je obvezatan post i nemrs. Na Čistu srijedu umjesto krunice molit ćemo Križni put prije večernje sv. Mise.
  3. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.30.
  4. U četvrtak navečer je susret mladih u kripti sv. Josipa s početkom u 20.00 sati.
  5. U petak je pobožnost križnog puta u 17.30. Isto tako vas potičemo da molite Križni put i u obitelji, a posebno oni koji su zbog bolesti spriječeni doći na ovu pobožnost u crkvu. Pobožnost Križnog puta obilježje je cijelog korizmenog vremena i nije vezana samo za petak. Svatko tko želi može privatno obavljati i križni put uz postaje na Humu. Križni put će se moći izmoliti privatno svakoga dana u katedrali, prije početka sv. misa uz knjižicu koja će se nalaziti u klupama. Nemojte iznositi ove knjižice iz katedrale jer je to krađa crkvene imovine. Na internet stranici katedrale može se pronaći križni put s prigodnim tekstom i postajama na Humu.
  6. U subotu ministranti i volonteri imaju svoje susrete po redovitom rasporedu.
  7. Tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se 5., 6. i 7. ožujka s početkom u 19.00 sati u prostorijama Velike katedralne dvorane. Sudjelovanje je potrebno prijaviti e-mailom, osobno ili telefonski.
  8. Stigao je katolički tisak: Župni list, Crkva na kamenu i Radosna vijest.
  9. Prošli tjedan preminuli su: Serafina Kurt, Kata Pejković i Mladen Mišić. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…