Katedrala Mostar

Devetnica Velikoj Gospi

Za blagdan Velike Gospe, naša se katedralna župna zajednica pripremala devetnicom. Pobožnosti Gospi, kao i svete Mise, slavile su se na Gospinu trgu u 20 sati. Ovaj večernji termin kao i mjesto pobožnosti vjernici su prihvatili s velikim oduševljenjem.

Pobožnosti Gospi animirali su naši mladi. Svete Mise su predvodili i propovijedali uz katedralno pastoralno osoblje i drugi svećenici: don Marin Skender, župnik župe Šipovača-Vojnići, don Mate Pehar, župnik župe Sutina, don Pero Milićević, župnik župe Cim-Ilići i don Davor Berezovski, župnik župe Ploče-Tepčići.

Na uočnicu Velike Gospe, nakon pobožnosti i svete Mise, izvila se velika procesija našim katedralnim dvorištem, uz prisustvo velikog broja vjernika naše župe i grada.

Svaku večer devetnice bila je i prigoda za svetu ispovijed, za koju su nam bili na raspolaganju okolni svećenici, kojima se iskreno i zahvaljujemo.

Na sam blagdan Velike Gospe slavljeno je pet sveti Misa u: 7, 8, 9, 11 i 18 sati. Svetu Misu u 18 sati predvodio je i propovijedao naš biskup Petar, a pod svetom Misom pjevao je Veliki katedralni župni zbor, pod ravnanjem mo. don Dragana Filipovića i sestre Matee Krešić.