Katedrala Mostar

XXIX. Nedjelja kroz godinu

1.    Danas je misijska nedjelja. Sve molitve i darove danas prikazujemo i darujemo za misije. Svaki veći dar od 10 KM možete predati i u župni ured da ostane zapisano. Budimo velikodušni pa darujmo jedan ručak ili piće za naše misionare, te da mogu kupiti hrane, lijekova, odjeće; podići školu, bolnicu, crkvu za svoje siromahe u misijskim zemljama. U ime svih misionara hvala vam na vašoj velikodušnosti. Svoj dar možete darovati kroz cijeli ovaj tjedan. Bog vas blagoslovio.

2.    Kako bi smo što dublje i aktivnije živjeli svoju vjeru pozivamo vas na susret biblijsko-molitvene zajednice, od ovog tjedna u promijenjenom terminu, svakog utorka  u 1930 sati u kapelici sv. Josipa. Dođite i zajednički razmišljajmo i molimo nad tekstovima Svetog Pisma.

3.    Ovaj tjedan započinju treći Tropletovi dani kulture. U srijedu 23. listopada u 1900 sati u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača – Dvorana Kraljice Katarine, zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić održat će tribinu pod nazivom: “Obitelj, ljudsko dostojanstvo i mladi u svjetlu učenja Ivana Pavla II.” Opširniji program dana kulture može se pronaći na plakatima te na internetu.

4.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17 sati.

5.    U subotu je ministrantski sastanak u 900. Pozivamo sve one koji se žele uključiti u ministrante da dođu u subotu. Proba Dječjeg zbora Slavuj je subotom u 1000 sati. Volonteri imaju sastanak u subotu u 1100.

6.    Tečaj priprave za sakramentalni brak, održat će se u petak, subotu i nedjelju (8. –  10. studenoga) u katedralnoj dvorani s početkom u 1900 sati. Sudjelovanje na tečaju potrebno je prijaviti osobno u župnom uredu, e-mailom ili telefonski na broj 036 331 353.

7.    Sve župne obavijesti i novi broj župnog lista možete pogledati na našoj web- stranici.

8.    Stigao je vjerski tisak: Glas Koncila

9.    Sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Ivan Soče, sin Nikole i Vinke r. Jurković, i Ivana Rozić, kći Stojana i Slavice r. Bevanda
– Zoran Pušić, sin Mile i Ive r. Kvesić i Žana Brkić, kći Ivana i Ružice r. Raspudić
– Božidar Vukšić, sin Stojana i Verke r. Mucić i Marija Granić, kći Srećka i Mire r. Karačić

10.    Prošli tjedan su preminuli naši župljani: Dragica Bijakšić, Ilija Drežnjak i Krešimir Ledić. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…

11.     Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…