Katedrala Mostar

I. Nedjelja Došašća

1.    Danas je I. nedjelja Došašća. Od sutra započinjemo sa sv. Misama zornicama u 600 sati, koje ćemo slaviti svakim danom, osim nedjeljom. Svakoga jutra će biti prigoda za sv. Ispovijed.

2.    Danas na dan Referenduma o braku, glasovanju mogu pristupiti i svi birači s adresom u BiH koji se nisu registrirali do 20. studenog. Potrebno je samo nakratko pričekati potvrdu za glasovanje. Potrebno je ponijeti hrvatsku putovnicu ili domovnicu i CIPS-osobnu iskaznicu. Iziđimo svi na referendum i zaokružimo odgovor ZA – brak kao životnu zajednicu muškarca i žene.

3.    Danas nakon sv. Misa naši volonteri će prodavati božićni nakit a sljedeću nedjelju neposijanu božićnu pšenicu za potrebe Župnog Caritasa.

4.    Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi i poziva sve vjernike na sudjelovanje. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Molimo vas da ne stavljate lako kvarljive namirnice. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu. Naš Župni Caritas će to podijeliti najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom Caritasu.

5.    U utorak u 1930 je redoviti susret biblijsko-molitvene zajednice a četvrtak je Euharistijsko klanjanje u 1700 sati

6.    Ovaj tjedan su prvi petak, subota u mjesecu.

7.    U subotu je ministrantski sastanak u 900, proba Dječjeg zbora Slavuj u 1000 i sastanak volontera u 1100 sati

8.    Sve župne obavijesti i novi broj župnog lista možete pogledati na našoj web- stranici.

9.    Stigao je vjerski tisak: Glas Koncila

10.    U župnom uredu se mogu nabaviti kalendari za iduću godinu po povoljnim cijenama.

11.    U ime Božje i po zakonu Svete Majke Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Josip Zovko sin Ivana i Zorice r. Zelenika i Vanja Omejc, kći Ljubomira i Zrinke r. Vranjić

12.    Prošli tjedan su preminuli naši župljani. Marija Adžić i Vlado Leko. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…

13.     Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…