Katedrala Mostar

CVJETNICA

1.    U ponedjeljak ispovijedamo u župi sv. Mateja, a u utorak u župi sv. Ivana. Stoga neće biti ispovijedi u katedrali tijekom večernje sv. mise u te dane.
2.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante.
3.    U srijedu je sv. Ispovijed za sve vjernike u Katedrali. Termini su u 9:00, 15:00 i 19:00 sati.
4.    Na Veliki Četvrtak Misu posvete ulja u 11:00 predvodi biskup Ratko. Na tu sv. Misu pozivamo sve ovogodišnje krizmanike naše župe jer će biti posvećeno ulje kojim će se oni krizmati. Neka krizmanici ponesu kasice Caritasa i polože ih ispred oltara kao svoj dar za najpotrebnije. Pozivamo sve prvopričesnike da na Veliki Četvrtak dođu na Večernju sv. Misu u 18:00 sati, kako bi se svi prisjetili dana kada je Isus Krist ustanovio sakrament Euharistije. Na ovu  Misu pozivamo i svu ostalu djecu, i neka i oni skupa s prvopričesnicima ponesu svoje kasice, kao plod korizmenog odricanja. Na Veliki četvrtak nema redovitog euharistijskog klanjanja u 17:00.
5.    Na Veliki Petak je strogi post i nemrs. Toga dana od 8:30 do 12:00 imat ćemo Klanjanje Presvetom uz Kristov grob. Križni put na Hum započinje u 15:00 sati kod prve postaje. Obredi Velikog Petka u katedrali započinju u 19:00 sati.
6.    Na Veliku subotu ujutro od 8:30 do 12:00 imat ćemo Klanjanje Presvetom uz Kristov grob.Obredi Velike Subote započinju u 20:00 sati ispred katedrale a predvodi ih biskup Ponesite svijeće i hranu na uskrsni blagoslov. Svečanu Sv. Misu s papinskim blagoslovom i potpunim oprostom na Uskrs u 11:00 sati predvodi biskup Ratko Perić.
7.    U katedrali, na Uskrsni ponedjeljak u 19:00 sati Hrvatsko kulturno društvo Napredak zajedno s Simfonijskim orkestrom iz Mostara i našim katedralnim mješovitim zborom Marija priređuje Uskrsni koncert. Svi ste pozvani i dobrodošli!
8.    Od 2. do 4. svibnja u 19 sati održava se u našoj župi tečaj priprave za sakramentalni brak. Sudjelovanje je potrebno prijaviti osobno, telefonski ili e-mailom.
9.    Stigao je katolički tisak: Glas Koncila i Župni list