Katedrala Mostar

IV. USKRSNA NEDJELJA

1.    Danas je Nedjelja Dobrog Pastira, svjetski dan molitve za svećenička i redovnička zvanja. Molimo svi da nam Bog dadne dobrih i svetih svećenika, redovnika i redovnica.

2.    Zahvaljujmo se našim volonterima na prikupljanju sredstava u korizmenim akcijama za potrebe najpotrebnijih u župi. Podijelili su 100 paketa potrebnim obiteljima.

3.    U utorak, 20. svibnja održava se ispit znanja za sve krizmanike naše katedralne župe. Molimo sve krizmanike da dođu po grupama na ispit prema rasporedu kako smo se dogovorili.

4.    Dobili smo obavijest o potrebi prethodne registracije za sve hrvatske birače s adresom u BiH, a koji žele glasovati na EU izborima. Rok registracije ističe 14. svibnja. Zahtjevi se zaprimaju u Generalnom konzulatu RH u Mostaru: osobno, putem pošte, faksa ili e-maila.

5.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante, te biblijsko molitvena zajednica u 19.30

6.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.

7.    U subotu 17. svibnja u 18.00 sati slavit će se sv. Misa za sve stradale žrtve komunizma pokraj stećaka na Radimlji kod Stoca.

8.    U subotu ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete po redovitom rasporedu.

9.    Stigao je katolički tisak: Glasa Koncila, Crkva na kamenu, Radosna vijest i Naša ognjišta

10.    U ime Božje, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Tomislav Bokšić, sin Blage i Nade r. Zelenika, i Sandra Blažević, kći Ante i Lidije r. Lugonja.                                        Gospodin blagoslovio njihovu ženidbu.

11.    U prošlom tjednu preminuli su naši župljani Mila Bakula i Mato Kokotić Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo …

12.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi, izmolimo…