Katedrala Mostar

VII. USKRSNA NEDJELJA

1.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante u 17.30 i biblijsko-molitvena zajednica u 19.30 a u četvrtak je Euharistijsko klanjanje u 17.00 posvećeno molitvi za ovogodišnje krizmanike.

2.    U slijedeću nedjelju su Duhovi i sv. krizma za sve krizmanike mostarskih župa. Svečana sv. misa bit će u 10.00. Neće biti mise u 11.00. U tijeku je devetnica na čast Duha Svetoga. Svaku večer zajedno molimo za naše krizmanike i sve nas. Zato pozivamo krizmanike, koji mogu, njihove roditelje i kumove da dolaze svaku večer na devetnicu da zajedno slavimo Duha Svetoga. Ispovijed za krizmanike, roditelje i kumove biti će u subotu u 11.00 sati.  Roditelji i kumovi mogu se ispovjediti i za vrijeme devetnice prije večernje sv. mise. Pozivamo krizmanike na bližu pripravu za krizmu u četvrtak, petak i subotu navečer u 17.30. Zamolili bismo sve krizmanike kao i njihovu rodbinu da se tijekom krizme ne služe foto-aparatima i kamerama ispred oltara jer imamo službenog fotografa.

3.    U petak, subotu i nedjelju, prije večernje sv. Mise, uz devetnicu Duhu Svetom, biti će trodnevnica na čast Mariji Majci Crkve, zaštitnici naše Katedrale, koju častimo u ponedjeljak po Duhovima tj. 9. svibnja. Za nas župljane tada je zapovjedna svetkovina i svi smo dužni doći na sv. misu. Taj dan ćemo osobito moliti za sve naše majke. Raspored sv. misa je kao nedjeljom. Svečana sv. misa i zlatomisničko slavlje dvojice svećenika je u 18.00 sati. Prije mise molit ćemo Gospinu krunicu na trgu ispred katedrale.

4.    Sljedeći tjedan su prvi petak i subota u mjesecu.

5.    Stigao je katolički tisak: Župni list i Glas Koncila.

6.    U ime Božje sakrament kršćanske ženidbe žele  sklopiti:
– Mario Vučić, sin Ante i Milke r. Hrkać, i Martina Delić, kći Damira i Emilije r. Karačić.
– Darko-Ante Bilić, sin Ljube i Mirjane r. Rozić, i Mariana Buhač, kći Branka i Anice r. Soldo.
– Josip Tolić, sin Borislava i Mire r. Filipović, i Mirna Bajić, Mladena i Zdenke r. Biokšić.
– Marko Lončar, sin Slavka i Vesne r. Vasilj, i Monika Šuman, kći Miroslava i Dražane r. Lovrić
– Dario Džida, sin Jure i Olgice r. Barać, i Sanja Rozić, kći Stojana i Slavice r. Bevanda
– Dario Jurčić, sin Milana i Nade r. Dugandžić, i Jasna Drocić, kći Ismeta i Olge r. Barbarić.
Neka Bog blagoslovi njihovu ženidbu.

7.    Prošli tjedan je preminula naša župljanka Vesna Vujica. Za pokoj njezine duše i sve naše pokojne izmolimo…

8.    Pomolimo se i za naše dobročinitelje…