Katedrala Mostar

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    Danas je I. Nedjelja Došašća. Od sutra započinjemo sa sv. Misama zornicama u 6.00 sati, koje ćemo slaviti svakim danom, osim nedjeljom. Svakoga jutra će biti prigoda za sv. Ispovijed.

2.    Dobili smo obavijest od Generalnog Konzulata Republike Hrvatske u Mostaru o potrebi registracije svih birača s adresom u BiH za predstojeće predsjedničke izbore u Hrvatskoj. Formulari se mogu pridignuti u konzulatu. Prijavite se što prije, najkasnije do 17. prosinca.

3.    Sljedeću nedjelju nakon svih svetih misa naši volonteri će prodavati neposijanu božićnu pšenicu za potrebe Župnog Caritasa.

4.    Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi i poziva sve vjernike na sudjelovanje. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Molimo vas da ne stavljate lako kvarljive namirnice. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu. Naš Župni Caritas će to podijeliti najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom Caritasu.

5.    U utorak u 19.30 je redoviti susret biblijsko-molitvene zajednice a četvrtak je Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.

6.    Pozivamo sve naše srednjoškolce, studente i mlade, u srijedu 3. prosinca u 20.00 sati u Veliku katedralnu dvoranu, na predavanje o temi: Opraštanje – put u duhovnu slobodu, koje će održati don Ivan Marčić.

7.    Ovaj tjedan su prvi petak, subota u mjesecu.

8.    U subotu je ministrantski sastanak u 9.00, proba Dječjeg zbora Slavuj u 10.00 i sastanak volontera u 11.00 sati

9.    Stigao je vjerski tisak: Župni list i Glas Koncila

10.     U ime Božje i po zakonu Svete Majke Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Josip Džidić sin Andrije i Slavice r. Ljubić i Antonela Šunjić, kći Marinka i Violete r. Mijić
– Darjan Zovko sin Andrije i Anice r. Ravlić i Inga Vrebac kći Maria i Silvane r. Martinović. Gospodin blagoslovio njihovu ženidbu.

11.     Prošli tjedan su preminuli naši župljani. Jakuna Knezović, Jasenka Puljić, Ferdo Jerkić i Andrija Raguž. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…

12.     Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…