Katedrala Mostar

II. NEDJELJA PO BOŽIĆU

1.    Sljedeće nedjelje se održavaju predsjednički izbori u Hrvatskoj. Osim onih birača koji su se registrirali za izbore, glasovanju mogu pristupiti i oni koji to nisu učinili, samo će trebati pričekati izdavanje potvrde za glasovanje. Biralište se nalazi u tzv. Japanskoj školi u Centru II.

2.    U utorak je svetkovina Bogojavljenja, Vodokršte ili Tri kralja. Raspored sv. Misa je kao nedjeljom. Pod svakom Sv. Misom bit će blagoslov soli i vode i blagoslovna molitva za sve naše obitelji. Mi ćemo svećenici moliti Božji blagoslov za sve vas, a vi ćete blagoslovljenom vodom poškropiti svoje stanove i obitelji. Dobit ćete naljepnicu za svoj stan koju ćete nalijepiti na ulazna vrata  da se vidi da je vaša kuća kršćanska. U utorak je i Dan Papinskog misijskog djela Svetog djetinjstva. Milostinja ide za potrebe djece u misijskim zemljama.

3.    U Župnom uredu svaka obitelj može podignuti po jedan primjerak knjižice – Pastoralni plan i kalendar župe Katedrala za sljedeću 2015. godinu u kojoj se mogu pronaći rasporedi glavnih događanja i slavlja u našoj katedračnoj župi do mjeseca rujna, kao i osnovne informacije o životu župe, koje treba znati svaki vjernik.

4.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.

5.    U nedjelju, 11. siječnja je 15. godišnjica od smrti biskupa Pavla Žanića. Za njega ćemo služiti u katedrali svetu Misu u 18.00 sati.

6.    Tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se u našoj župi 9, 10 i 11 siječnja  u Velikoj katedralnoj dvorani s početkom u 19.00. Potrebno se na vrijeme prijaviti.

7.    U prošlom tjednu umrla su preminuli  naši župljani: Ante Martinović, Božica Šimunović i Vinka Šimović. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…

8.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…