Katedrala Mostar

I. KORIZMENA NEDJELJA

1.    Biblijsko-molitvena zajednica ima svoj susret u utorak u 19.30.

2.    U srijedu, petak i subotu su kvatre, posvećene molitvi za obraćenje.

3.    Dragi vjernici, pozivamo sve vas na zajedničku večernju 10-minutnu molitvu u obiteljima, te da izmolite predložene molitve koje se nalaze na listiću koji ste dobili prošle nedjelje uz Župni list. Listići se mogu uzeti i zasebno, na izlazu iz katedrale. Neka ovu korizmu obilježava naša zajednička obiteljska molitva u domovima, te post i pokora, za Božji blagoslov u obiteljima i kao zadovoljština za sve naše grijehe kojima vrijeđamo Boga i bližnjega.

4.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.

5.    U četvrtak u 20.00 sati u Velikoj katedralnoj dvorani održava se Korizmena tribina za mlade. Tema susreta je: „Smisao korizmene žrtve i odricanja u životu mladih “ a predavač je don Ivo Šutalo.

6.    U petak je pobožnost križnog puta u 17.30. Isto tako vas potičemo da molite Križni put i u obitelji, a posebno oni koji su zbog bolesti spriječeni doći na ovu pobožnost u crkvu. Pobožnost Križnog puta je obilježje cijelog korizmenog vremena i nije vezana samo za petak. Svatko tko želi može privatno obavljati i križni put uz postaje na Humu. Križni put će se moći izmoliti privatno svakoga dana u katedrali, uz knjižicu koja se nalazi u klupama. Molimo Vas nemojte nositi ove knjižice kućama, jer bi to bila krađa crkvenog vlasništva! I na internet stranici katedrale može se pronaći križni put s prigodnim tekstom i postajama na Humu.

7.    Tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se u našoj župi od 6. do 8. ožujka. s početkom u 19.00 sati u Velikoj katedralnoj dvorani. Sudjelovanje je potrabno prijaviti.

8.    Ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete u subotu po ustaljenom rasporedu.

9.    Stigao je katolički tisak: Glas koncila.

10.    U prošlom tjednu je preminula: Mirjana Ristić. Za pokoj njezine duše i sve naše pokojne izmolimo…

11.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…