Katedrala Mostar

V. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    Hrvatska Kulturna Zajednica Troplet organizira predstavljanje knjige + Zvonke Bušića „Zdravo oko sjećanja“ sutra u Galeriji Katarine Kosače u Mostaru s početkom u 19.00 h.

2.    Pastoralni centar na Buni u utorak slavi svoga zaštitnika blaženog Alojzija Stepinca. Svečana sv. Misa koju predvodi vojni biskup u BiH mons Tomo Vukšić je u 18.00 sati.

3.    U srijedu na spomendan Gospe Lurdske u 18.00 sati ćemo slavit sv. Misu za naše bolesnike, starije osobe i nemoćnike. Prije sv. Mise bit će prigoda za Ispovijed pa vas molimo da taj dan dovezete svoje bolesne i starije osobe na ovu sv. Misu.

4.    U srijedu 11. veljače Udruga umirovljenika „Neretva“ iz Mostara, organizira hodočašće u Vepric kod Makarske posvećeno Gospi Lurdskoj. Raspored polaska autobusa i način prijave se može pročitati na oglasnoj ploči ispred katedrale.

5.    Biblijsko-molitvena zajednica ima svoj susret u utorak u 19.30.

6.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.

7.    Ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete u subotu po ustaljenom rasporedu.

8.    Komisije Biskupskih konferencija u hrvatskom narodu, provode veliko istraživanje o stradanju hrvatskoga naroda u II. svjetskom ratu i poraću te žele doći do svakoga pojedinca koji je poginuo u tome periodu ili stradao zbog ratnih posljedica. Poštovani župljani, molimo Vas za suradnju u prikupljanju podataka o svima onima (svima Vašima) koji su stradali u II. svjetskom ratu i poraću. Potrebni formulari koji se trebaju ispuniti i kasnije dostaviti mogu se pridignuti u župnom uredu.

9.    Stigao je katolički tisak: Glas koncila, Crkva na Kamenu, Radosna vijest.

10.    U ime Božje i po zakonu svete Majke Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Robert Trbara, sin Antona i Ive r. Bojčić, i Ilva Pavlović, kći Borislava i Vedrane r. Fraj.
Gospodin blagoslovio njihovu ženidbu

11.    U prošlom tjednu preminuli su: Ana Gabrić i Jure Stojić. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…

12.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…