Katedrala Mostar

VI. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    Biblijsko-molitvena zajednica ima svoj susret u utorak u 19.30.

2.    U srijedu je Pepelnica – Čista Srijeda. Sv. mise su kao radnim danom a pod svakom sv. misom imat ćemo obred pepeljanja. Na Čistu Srijedu je obvezatan post i nemrs. Prije večernje sv. Mise imat ćemo pobožnost Križnog puta.

3.    Dragi vjernici, mogli ste primjetiti da uz novi broj Župnog lista možete pronaći i listić – „Svakodnevna obiteljska molitva u korizmi 2015.“ Pozivamo sve vas na zajedničku večernju 10-minutnu molitvu u obiteljima, te izmolite predložene molitve koje se nalaze na listiću. Neka ovu korizmu obilježava naša zajednička obiteljska molitva u domovima, te post i pokora, za Božji blagoslov u obiteljima i kao zadovoljština za sve naše grijehe kojima vrijeđamo Boga i bližnjega.

4.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 1700.

5.    Svakoga četvrtka u korizmi, u Velikoj katedralnoj dvorani, s početkom u 20.00 sati održavat će se Korizmene tribine za mlade. Tema prvog susreta, 19. veljače u 2000 sati bit će: „Različiti načini prikazivanja lika Isusa Krista na filmu“ a predavač je don Tomislav Zubac.

6.    U petak je pobožnost križnog puta u 17.30. Isto tako vas potičemo da molite Križni put i u obitelji, a posebno oni koji su zbog bolesti spriječeni doći na ovu pobožnost u crkvu. Pobožnost Križnog puta je obilježje cijelog korizmenog vremena i nije vezana samo za petak. Svatko tko želi može privatno obavljati i križni put uz postaje na Humu. Križni put će se moći izmoliti privatno svakoga dana u katedrali, uz knjižicu koja će se nalaziti u klupama. I na internet stranici katedrale može se pronaći križni put s prigodnim tekstom i postajama na Humu.

7.    Ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete u subotu po ustaljenom rasporedu.

8.    Stigao je katolički tisak: Glas koncila, Crkva na Kamenu, Radosna vijest.

9.    U prošlom tjednu preminuli su: Ilija Jelić i Marija Pehar. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…

10.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…