Katedrala Mostar

III. KORIZMENA NEDJELJA

1.    Mostarski dekanat organizira ove godine obiteljsko hodočašće na Drugi nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u Trsatu kod Rijeke 19. travnja. Dvije su mogućnosti prijave: Župa sv. Petra i Pavla organizira dvodnevno hodočašće koje uključuje odlazak u Padovu, noćenje i sudjelovanje na susretu obitelji u Trsatu. Župa sv. Mateja organizira jednodnevno hodočašće koje uključuje odlazak direktno u Trsat i povratak nakon sv. Mise. Prijaviti se može najkasnije do 1. travnja u župne urede sv. Petra i Pavla i sv. Mateja. Opširnije se može pročitati na oglasnoj ploči i internet stranici župe.

2.    Biblijsko-molitvena zajednica ima svoj susret u utorak u 19.30.

3.    Roditeljski sastanak i predavanje za sve roditelje prvopričesnika naše župe održat će se u srijedu 11. ožujka s početkom u 19.00 sati u Velikoj Katedralnoj dvorani.

4.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.

5.    U četvrtak u 19.00 sati u Velikoj katedralnoj dvorani prikazat će se film Pasija o križnom putu i muci Isusa Krista. Pozvani su svi vjernici koji žele doći. Prikazivanje filma bit će humanitarnog karaktera. Svatko tko želi doći neka ponese sa sobom neki prehrambeni proizvod (primjerice litar ulja, kilo brašna, konzervu i slično). Od toga ćemo napraviti pakete i podijeliti ih potrebnim župljanima u Uskrsnoj akciji.

6.    U petak je pobožnost križnog puta u 17.30.

7.    Ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete u subotu po ustaljenom rasporedu.

8.    U subotu 14. ožujka 2014. održava se planinarski križni put Mostar – Planinica – Goranci. Polazak je u 9.00 sati kod Antonio Commerca. Potrebno se prijaviti u župni ured sv. Ivana ili na Facebook  stranici.

9.    Stigao je katolički tisak: Crkva na kamenu, Naša ognjišta, Radosna vijest i Glas koncila.

10.     Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…