Katedrala Mostar

VII. USKRSNA NEDJELJA

1.    Nismo još dobili dodatne informacije o misi s papom Franjom u Sarajevu. Ulaznice za Sv. Misu na stadionu Koševo, za sve one koji su se prijavili da putuju autobusom ili automobilom, trebale bi stići u naš župni ured u posljednjim danima mjeseca svibnja. O danu pridizanja karata i plaćanju autobusne karte, za one koji putuju autobusom u iznosu od 15 KM, bit ćete obaviješteni preko župnih obavijesti, internet stranice naše župe ili SMS poruke na brojeve mobitela koje ste nam dostavili tijekom prijava. Napominjemo da ima još nešto slobodnih mjesta za prijavu za one koji žele putovati automobilom.

2.    Dobili smo obavijest iz župe sv. Petra i Pavla iz Mostara, kako se danas od 1200 do 1500 sati održava humanitarna akcija konzumacije i prodaje vojničkog graha za prikupljanje pomoći za stradale u potresu u Nepalu. Odazovimo se i pomozimo u što većem broju.

3.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante u 1730 i biblijsko-molitvena zajednica u 1930 a u četvrtak je Euharistijsko klanjanje u 1700 posvećeno molitvi za ovogodišnje krizmanike.

4.    Prigodom 70. obljetnice bleiburške tragedije i u spomen na nebrojne žrtve križnih puteva, „Troplet“ organizira predstavljanje knjige „Od Bleiburga do Ljubuškog – Svjedočenja preživjelih”, autora Ante Čuvala, u Mostaru u Hrvatskom domu H. S. Kosača, u utorak 19. 5. u 1900 sati.

5.    U sljedeću nedjelju su Duhovi i sv. krizma za krizmanike naše župe. Svečana sv. misa bit će u 1100. U tijeku je devetnica na čast Duha Svetoga. Svaku večer zajedno molimo za naše krizmanike i sve nas. Zato pozivamo krizmanike, koji mogu, njihove roditelje i kumove da dolaze svaku večer na devetnicu da zajedno slavimo Duha Svetoga. Ispovijed za krizmanike, roditelje i kumove biti će u subotu u 1000 sati. Pozivamo krizmanike na bližu pripravu za krizmu u četvrtak, petak i subotu navečer u 1730.

6.    U petak, subotu i nedjelju, prije večernje sv. Mise, uz devetnicu Duhu Svetom, biti će trodnevnica na čast Mariji Majci Crkve, zaštitnici naše Katedrale, koju častimo u ponedjeljak po Duhovima tj. 25. svibnja. Za nas župljane tada je zapovjedna svetkovina i svi smo dužni doći na sv. misu. Taj dan ćemo osobito moliti za sve naše majke. Raspored sv. misa je kao nedjeljom. Svečana sv. misa je u 1800 sati. Prije mise molit ćemo Gospinu krunicu na trgu ispred katedrale.

7.    Stigao je katolički tisak: Župni list, Glas Koncila, Crkva na Kamenu i Radosna vijest.

8.    U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Josip Dragić, sin Marka i Kate r. Lovrić i Maja Lesko, kći Davora i Maje r. Ivić
– Dragan Rikić, sin Velimira i Milenke r. Brajković i Sofija Zeko, kći Ive i Josipe r. Cakalin.
Gospodin blagoslovio njihovu ženidbu