Katedrala Mostar

XXIX. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    Danas je misijska nedjelja. Sve molitve i darove danas prikazujemo i darujemo za misije. Osim što se mogao ostaviti svoj dar u današnjoj milostinji, to se može učiniti i kroz cijeli idući tjedan u Župnom uredu. Pomozimo našim misionarima: da mogu kupiti hrane, lijekova, odjeće; podići školu, bolnicu, crkvu za svoje siromahe u misijskim zemljama. U ime svih misionara hvala vam na vašoj velikodušnosti. Bog vas blagoslovio.

2.    Župni vjeronauk održava se po redovitom rasporedu. Vjeronauk je obvezan za sve razrede osnovne škole i prvi srednje. Potičemo sve one koji se još nisu upisali da to učine čim prije!

3.    Pozivamo vas mlade pridružite nam se, u druženjima i akcijama u našoj župnoj zajednici, da kvalitetno iskoristite svoje vrijeme i talente koje vam je Bog dao kako bi našim zajedničkim susretima pomogli svoje bližnje i tako svojim djelima pokazali svoju vjeru. Dođite na susret i dogovor u subotu 24. listopada u 11.00 sati ispred naše katedrale.

4.    U utorak 20. listopada za vrijeme večernje svete mise u 18.00 sati u našoj katedrali bit će izložena originalna slika Marije Kraljice Europe – Gospe Šenstatske.

5.    U utorak je susret biblijsko-molitvene zajednice u 19.30 u kripti sv. Josipa.

6.    U tijeku je molitvena akcija protiv pobačaja „40 dana za život“ ispred mostarske bolnice svaki dan od 14.00 do 17.00 sati.  Pozivamo vjernike na sudjelovanje u skladu sa svojim mogućnostima.

7.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.

8.    Tečaj priprave za sakramentalni brak, održat će se u petak, subotu i nedjelju (6. –  8. studenoga) u Velikoj katedralnoj dvorani s početkom u 19.00 sati. Sudjelovanje je potrebno prijaviti osobno u župnom uredu, e-mailom ili telefonski.

9.    U subotu u 9.00 sati redoviti je ministrantski sastanak. U 10.00 sati je proba Dječjeg Zbora „Slavuj“,  u 11.00 sati je susret volontera.

10.    U ime Božje i po zakonu svete Majke Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Toni Biokšić, sin Željka i Ružice r. Bukovac; i Jelena Kolenda, kći Davora i Ane r. Vila.
Ako netko zna kakvu zapreku za vjenčanje dužan je javiti je u župni ured!

11.    Stigao je katolički tisak: Župni list, Glas Koncila, Crkva na Kamenu i Radosna vijest.

12.    Prošli tjedan preminuo je Vlado Miličević. Za pokoj njegove duše i sve naše pokojne izmolimo…

13.    Pomolimo se za naše dobročinitelje…