Katedrala Mostar

XXX. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U utorak je susret biblijsko-molitvene zajednice u 19.30 u kripti sv. Josipa.

2.    U tijeku je završni tjedan molitvene akcije protiv pobačaja „40 dana za život“ ispred mostarske bolnice svaki dan od 11.00 do 17.00 sati.  U utorak u kripti crkve Sv. Petra i Pavla u Mostaru s početkom u 18.30 biti će organizirana projekciju filma „40“ koji govori o tragičnim posljedicama koje je donijela legalizacija pobačaja u Americi i svijetu.

3.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.

4.    U četvrtak u 18.30 u organizaciji Troplet-a u župi sv. Tome predavanje za mlade na temu: Ima li razloga nadati se? održat će don Damir Stojić, studentski kapelan iz Zagreba.

5.    U petak u 10.30 sati u katedrali ćemo slaviti sv. misu za poginule hrvatske branitelje.

6.    U nedjelju je zapovjedna svetkovina Svih Svetih. Sv. Misa na groblju Masline je u 11.00. Na Dušni Dan sv. Misa na groblju Šoinovac je u 11.00, a u katedrali sv. Mise su kao radnim danom. Na Dušni dan u 18.00 sati u katedrali ćemo slaviti sv. Misu za sve pokojne župljane iz naše župe a nakon večernje mise u katedrali će se održati koncert u čast naših pokojnika. Raspored sv. Misa po ostalim grobljima u Mostaru možete pronaći na oglasnoj ploči i Internet stranici naše župe.

7.    Od 1.-8. studenog može se dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti samo za naše pokojne i duše u čistilištu, ako se pohodi groblje i pomoli za pokojne. Također se može dobiti potpuni oprost za pokojne na svetkovinu Svih Svetih ako se pohodi crkva uz običajne molitve: Vjerovanje, Molitva na nakanu sv. Oca pape: Oče naš, ispovijed i pričest.

8.    Tečaj priprave za sakramentalni brak, održat će se od 6. do 8. studenoga u velikoj katedralnoj dvorani s početkom u 19.00 sati. Sudjelovanje na tečaju potrebno je prijaviti osobno u župnom uredu, e-mailom ili telefonski

9.    U subotu su redoviti susreti ministranata, pjevača i volontera.

10.    U ime Božje i po zakonu svete Majke Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Karlo Kralj, sin Mirka i Angele r. Dramać; i Helena Filipović, kći Zorana i Marije r. Zovko.
Ako netko zna kakvu zapreku za vjenčanje dužan je javiti je u župni ured!

11.    Stigao je katolički tisak: Glas Koncila

12.    Pomolimo se za naše dobročinitelje…