Katedrala Mostar

IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    Raspored Božićnog blagoslova obitelji po datumima i ulicama možete pročitati u Župnom listu, Oglasnim pločama i Internet stranici župe.

2.    Božićna ispovijed u našoj župi je u srijedu 23. prosinca. Termini su u 9.00, 15.00 i 19.00 sati. U dane kada su ispovijedi u drugim župama u Mostaru, nema ispovijedi za vrijeme večernje sv. Mise u katedrali.

3.    U četvrtak je Badnji dan i posljednja zornica u ovom Došašću. Svete Mise su još u 7.00 i 7.30 te navečer Misa Polnoćka. U Četvrtak navečer nema euharistijskog klanjanja.

4.    Misu polnoćku i na Božić u 11.00 predvodi biskup Ratko. Misu polnoćku iz katedrale preko interneta izravno prenosi prvi.tv. Pola sata prije polnoćke Zbor Marija održat će Božićni koncert. Na Božić nakon sv. Mise u 11.00 je tradicionalno čestitanje biskupu i božićni prijem u župnoj dvorani na koji ste pozvani svi.

5.    U subotu je blagdan sv. Stjepana, svete Mise su kao i nedjeljom.

6.    U nedjelju je sv. Obitelj i sv. Ivan, zaštitnik župe Centar II – Zalik. Glavna misa u župi sv. Ivana je u 12.00 sati.

7.    Pazite na sebe za vrijeme blagdana. Nemojte se napijati ni pijani voziti da ne napravite tragediju ni sebi ni drugome. Posebno vas molimo nemojte bacati petarde i pirotehnička sredstva.

8.    U ime onih koje ste darovali paketom ljubav iskrena i velika hvala. Hvala svim dobročiniteljima. Hvala našim volonterima koji su sudjelovali u Caritasovim akcijama prošlih nedjelja kao i pri podjeli paketa ovih dana. Zahvaljujemo i učenicima Gimnazije fra Grge Martića i studentima Sveučilišta u Mostaru, koji su napravili Pakete ljubavi i posjetili 60 obitelji na području naše župe.

9.    U župnom uredu možete nabaviti nove dvanaestolisne, jednolisne i džepne kalendare za iduću godinu, te žute božićne svijeće.

10.    Stigao je vjerski tisak: Župni list, Glas koncila i Crkva na kamenu

11.    Za sve naše dobročinitelje, bilo duhovne bilo materijalne naravi izmolimo…