Katedrala Mostar

CVJETNICA

1.    Cjelokupna današnja milostinja sa svih sv. Misa skupljala se kao naš prilog u znak solidarnosti s potrebnim župama u Bosni i Hercegovini.
2.    U ponedjeljak ispovijedamo u župi sv. Mateja, a u utorak u župi sv. Ivana. Stoga neće biti ispovijedi u katedrali prije i tijekom večernje sv. mise u te dane.
3.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante.
4.    U srijedu je sv. Ispovijed za sve vjernike u Katedrali. Termini su u 9.00, 15.00 i 19.00 sati.
5.    Na Veliki Četvrtak Misu posvete ulja u 11.00 predvodi biskup Ratko. Na tu sv. Misu pozivamo sve ovogodišnje krizmanike naše župe jer će biti posvećeno ulje kojim će se oni krizmati. Neka krizmanici ponesu kasice Caritasa i polože ih ispred oltara kao svoj dar za najpotrebnije. Pozivamo sve prvopričesnike da na Veliki Četvrtak dođu na Večernju sv. Misu u 18.00 sati, kako bi se svi prisjetili dana kada je Isus Krist ustanovio sakrament Euharistije. Prvopričesnici će u prinosu darova prinijeti Misijske Kasice, kao plod odricanja za najpotrebnije. Na Veliki četvrtak nema redovitog euharistijskog klanjanja u 17.00.
6.    Na Veliki Petak je strogi post i nemrs. Toga dana od 8.00 do 12.00 imat ćemo Klanjanje Presvetom uz Kristov grob. Križni put na Humu započinje u 15.00. Obredi Velikog Petka u katedrali započinju u 19.00 sati.
7.    Na Veliku subotu ujutro od 8.00 do 1.200 imat ćemo Klanjanje Presvetom uz Kristov grob. Obredi Velike Subote započinju u 20.00 sati ispred katedrale a predvodi ih biskup Ponesite svijeće i hranu na uskrsni blagoslov. Svečanu Sv. Misu s papinskim blagoslovom i potpunim oprostom na Uskrs u 1100 sati predvodi biskup Ratko Perić.
8.    U katedrali, na Uskrsni ponedjeljak u 19.00 sati Hrvatsko kulturno društvo Napredak zajedno s Simfonijskim orkestrom iz Mostara i našim katedralnim mješovitim zborom Marija priređuje Uskrsni koncert. Svi ste pozvani i dobrodošli!
9.    Stigao je katolički tisak: Glas Koncila, Crkva na Kamenu, Radosna Vijest