Katedrala Mostar

PRESVETO TROJSTVO

1.    Prigodom hodočašća u katedralu u Godini milosrđa, večeras tijekom večerašnje sv. Mise u 18.00 sati pjevat će zbor iz župe Gradina kod Čitluka. Svetu misu predvodi njihov župnik don Đuro Bender.

2.    U utorak je pobožnost u čast sv. Ante u 17.30, i biblijsko-molitvena zajednica u 19.30.

3.    U četvrtak je zapovjedna svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, odnosno Tijelovo ili Brašančevo. Raspored svetih Misa je kao i nedjeljom. Poslije večernje svete Mise u 18.00 sati bit će procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom oko Katedrale i blagoslovom ispred crkve na sve četiri strane svijeta. Molimo našu djecu, a posebno ovogodišnje prvopričesnike i krizmanike, da ponesu košarice s laticama cvijeća koje bi posipali po putu kuda prolazi procesija s Presvetim. Na Tijelovo nema euharistijskog klanjanje prije svete mise.

4.    Završili smo s redovitim župnim vjeronaukom za ovu školsku godinu.

5.    TROPLET organizira hodočašće u Vukovar, Ilok, aljmaš i Đakovo od 3. do 5. 6. 2016. Cijena putovanja sa smještajem je 110 KM. Polazak iz Mostara planiran je u petak, 3. 6. 2016. u 22 h. Još ima nekoliko slobodnih mjesta. Prijave se primaju do srijede, 25. 5. 2016. u župi sv. Tome na Bijelom Brijegu.

6.    Obaviještavamo ovogodišnje krizmanike da od sutra mogu pridignuti fotografije i DVD s krizme u Foto studio Anigo u ulici Stjepana Radića, preko puta Đačkog doma.

7.    Stigao ja katolički tisak: Župni list i Glas Koncila.

8.    Prošli tjedan su preminuli: Marko Knezović i Žaklina Sarić. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i za sve naše pokojne…

9.    Pomolimo se i za naše dobročinitelje…