Katedrala Mostar

VI. USKRSNA NEDJELJA

1.    Čestitamo još jednom slavlje prve sv. Ispovijedi i sv. Pričesti našim dragim prvopričesnicima, njihovim roditeljima, braći i sestrama. A svima koji su pomogli oko organizacije slavlja još jednom iskreno zahvaljujemo. DVD i slike od Pričesti možete podignuti za osam dana u Foto – studiju Anigo u ulici Stjepana Radića preko puta Đačkog doma. Pozivamo prvopričesnike na vjeronauk u utorak prema redovitom rasporedu i neka tada ponesu i vrate svoje prvopričesničke haljine i pojaseve. U iduće tri nedjelje svi prvopričesnici trebaju doći i sudjelovati na sv. Misi u 9.00 sati.

2.    Gospa Lurdska je pomoćnica bolesnika. Sutra na večernjoj sv. Misi u 18.00 sati molit ćemo za djecu i mlade s invaliditetom da ih naša  Nebeska Majka Marija prati i štiti svojim zagovorom. Pozivamo Vas da budete dionici sv. Mise i molitve.

3.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante u 17.30, te biblijsko molitvena zajednica u 19.30

4.    U četvrtak je svetkovina Uzašašća Gospodinova na nebo (Spasovo). Raspored sv. Misa je kao radnim danom. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.

5.    Sljedeći tjedan su prvi petak i subota u mjesecu.

6.    U petak navečer u 17.30 započinje devetnica Duhu Svetom, koju ćemo na poseban način namijeniti za naše ovogodišnje krizmanike. Molimo roditelje, kumove i prijatelje naših krizmanika na sudjelovanje te da zajedno molimo za naše krizmanike. U petak u 19.00 sati u velikoj katedralnoj dvorani održat će se Završni ispit za ovogodišnje krizmanike.

7.    U sljedeću nedjelju je sv. Misa na groblju Masline u 11.00 sati.

8.    Sv Misa s blagoslovom polja u sljedeću nedjelju, 8. svibnja služit će se u 11.00 sati groblju u Sopiljima – Župe Nevesinje. U Nevesinju u nedjelju neće se služiti Sv Misa!

9.    Stigao je katolički tisak: Glasa Koncila.

10.    U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Marin Boras, sin Antuna i Ljubice r. Božić; i Danijela-Marija Zovko, kći Mladena i Zorice r. Šimović
– Slaven Boras, sin Zlatka i Ivane r. Kurevija: i Ivana Đotlo, kći Jake i Ankice r. Matošević.

Ako netko zna za zapreku za ova vjenčanja dužan je javiti u župni ured!

11.    U prošlom tjednu preminuli su naši župljani:  Marija Marijanović, Jozefina Kordić i Ljubica Buhač. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo …