Katedrala Mostar

VII. USKRSNA NEDJELJA

1.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante u 17.30 i biblijsko-molitvena zajednica u 19.30 a u četvrtak je Euharistijsko klanjanje u 17.00 posvećeno molitvi za ovogodišnje krizmanike.

2.    U sljedeću nedjelju su Duhovi i sv. krizma za krizmanike naše župe. Svečana sv. misa bit će u 11.00. U tijeku je devetnica na čast Duha Svetoga. Svaku večer zajedno molimo za naše krizmanike i sve nas. Zato pozivamo krizmanike, koji mogu, njihove roditelje i kumove da dolaze svaku večer na devetnicu u 17.30 da zajedno slavimo Duha Svetoga. Ispovijed za krizmanike, roditelje i kumove biti će u subotu 14. svibnja u 10.00 sati. Pozivamo krizmanike na bližu pripravu za krizmu u četvrtak, petak i subotu navečer u 17.30 a nakon mise je proba krizme.

3.    U petak, subotu i nedjelju, prije večernje sv. Mise, uz devetnicu Duhu Svetom, biti će trodnevnica na čast Mariji Majci Crkve, zaštitnici naše Katedrale, koju častimo u ponedjeljak po Duhovima tj. 16. svibnja. Za nas župljane tada je zapovjedna svetkovina i svi smo dužni doći na sv. misu. Taj dan ćemo osobito moliti za sve naše majke. Raspored sv. misa je kao nedjeljom. Svečana sv. misa je u 18.00 sati. Prije mise molit ćemo Gospinu krunicu na trgu ispred katedrale.

4.    Stigao je katolički tisak: Župni list, Glas Koncila, Crkva na Kamenu, Naša Ognjišta i Radosna vijest.

5.    U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Dejan Stanić, sin Velimira i Sanje r. Zovko; i Ana Pehar, kći Lutka i Snježane r. Bošnjak
– Nikica Bevanda, sin Maria i Kornelije r. Majstorović; i Ivana Džepić, kći Mate i Kate r. Džebić.
– Dario Vrančić, sin Željka i Zrinke r. Krajinović; i Ivana Cigić, kći Srećka i Zdravke r. Ljubić
Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanja dužan je javiti u župni ured

6.    U prošlom tjednu preminuli su naši župljani:  Rudolf Bevanda i Andrija Zovko. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo …