Katedrala Mostar

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    Danas je I. Nedjelja Došašća. Od sutra započinjemo sa sv. Misama zornicama u 6.00 sati, koje ćemo slaviti svakim danom, osim nedjeljom. Svakoga jutra će biti prigoda za sv. Ispovijed.

2.    U sljedeću nedjelju tijekom sv. Mise u 11.00 sati bit će predstavljanje ovogodišnjih krizmanika našoj župnoj zajednici. Svi krizmanici dužni su doći na ovu sv. Misu.

3.    Sljedeću nedjelju nakon svih svetih misa naši volonteri će prodavati neposijanu božićnu pšenicu i božićni nakit koji su sami izradili za potrebe Župnog Caritasa.

4.    Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi i poziva sve vjernike na sudjelovanje. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Molimo vas da ne stavljate lako kvarljive namirnice. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu. Naš Župni Caritas će to podijeliti najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom Caritasu.

5.    U utorak u 19.30 je redoviti susret biblijsko-molitvene zajednice.

6.    U srijedu u 20.00 sati je susret Hrvatske katoličke mladeži u kripti sv. Josipa.

7.    U četvrtak će u našoj katedrali biti organizirano cjelodnevno Euharistijsko klanjanje od 8.00 do 18.00 sati. Molimo za opće potrebe Crkve.

8.    Sljedeći tjedan su prvi petak, subota i nedjelja u mjesecu.

9.    Ministranti, pjevači i Volonteri imaju svoje susrete u subotu po redovitom rasporedu.

10.     U sljedeću nedjelju u crkvi Dobrog Pastira u Cimu s početkom u 10.00 sati je đakonsko ređenje bogoslova Marina Krešića.

11.    Stigao je katolički tisak: Župni list, Glas koncila, i Katolički tjednik. Katolički tjednik objavio je reportažu o našoj župi. Isplati se kupiti ovaj broj Katoličkog tjednika kako bi vi župljani imali podatke o povijesti i pastoralnom djelovanju naše Katedralne župe.

12.    U ime Božje i po zakonu Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Rudolf Šimić, sin Milana i Gordane r. Borozan, i Matea Bilać, kći Roberta i Maje r. Skoko.
– Ivan Vučina, sin Vinka i Vesne r. Perić, i Ines Kolobara, kći Slavka i Jadranke r. Pehar.
Ako netko zna za kakvu zapreku za ovo vjenčanje dužan je javiti u župni ured