Katedrala Mostar

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    I ove godine nakon Božića imat ćemo blagoslov i pohod obiteljima na području župe Katedrala. Svi oni koji su se prijavili prošle godine bit će posjećeni i ove godine. Ako se netko novi želi prijaviti, može pridignuti prijavnicu za blagoslov u župnom uredu te je popuniti i dostaviti do 20. prosinca, kako bi na vrijeme mogli napraviti rasporede.

2.    U utorak navečer nakon večernje sv. Mise u Velikoj katedralnoj dvorani, sv. Nikola će posjetiti i darovati djecu iz župe do 5. razreda osnovne.

3.    U četvrtak je svetkovina Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, osim sv. Mise zornice, raspored sv. Misa je kao radnim danom: 7.00, 7.30 i 18.00 sati. U četvrtak će biti Euharistijsko klanjanje u 17.00.

4.    U utorak u 19.30 je susret biblijsko-molitvene zajednice.

5.    Sljedeći tjedan u srijedu, petak i subotu su kvatre.

6.    U subotu su redoviti susreti ministranata, pjevača i Volontera Župnog Caritasa.

7.    Sljedeća nedjelja je Nedjelja Caritasa. Sv. Misu u 11.00 sati predvodi biskup Ratko, prigodom obilježavanja 20 godina postojanja Dječjeg vrtića sv. Josip. Isto tako u četvrtak 8.12. u 18.00 sati u Kosači će biti svečana akademija prigodom ove obljetnice.

8.    Sljedeće nedjelje naši će naši volonteri nakon svih Sv. misa prodavati kolače. Stoga molimo sve vas domaćice koje možete napraviti kolače da ih tijekom dana u subotu 10. prosinca od 9.00 do 17.00 donesete i predate našim volonterima, u prostorije Pastoralnog Centra-ispod Katedrale, ulaz od Radobolje. Unaprijed vam zahvaljujemo.

9.    Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi. Mogu se kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu

10.    U župnom uredu se mogu nabaviti kalendari za iduću godinu.

11.    U ime Božje i po zakonu Svete Majke Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Marko Marić, sin Marinka i Dijane r. Boras, i Renata Pavlović, kći Ante i Ane r. Kristić. Ako netko zna za kakvu zapreku dužan je javiti u župni ured.

12.     Stigao je vjerski tisak: Glas koncila