Katedrala Mostar

VIII. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    Vjeronauk za prvi razred osnovne škole održava se od sutra, tj. ponedjeljkom po redovitom rasporedu.

2.    Biblijsko – molitvena zajednica ima svoj susret u utorak u 19.30.

3.    U srijedu je Pepelnica – Čista Srijeda. Sv. mise su kao radnim danom a pod svakom sv. misom imat ćemo obred pepeljanja. Na Čistu Srijedu je obvezatan post i nemrs.

4.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.

5.    U petak je pobožnost križnog puta u 17.30. Isto tako vas potičemo da molite Križni put i u obitelji, a posebno oni koji su zbog bolesti spriječeni doći na ovu pobožnost u crkvu. Pobožnost Križnog puta obilježje je cijelog korizmenog vremena i nije vezana samo za petak. Svatko tko želi može privatno obavljati i križni put uz postaje na Humu. Križni put će se moći izmoliti privatno svakoga dana u katedrali, prije početka sv. misa uz knjižicu koja će se nalaziti u klupama. Nemojte iznositi ove knjižice iz katedrale jer je to krađa crkvene imovine. Na internet stranici katedrale može se pronaći križni put s prigodnim tekstom i postajama na Humu. Skupina vjernika organizira svake nedjelje i križni put na Humu s početkom u 1400 sati kod prve postaje.

6.    Sljedeći tjedan su prvi petak, subota i nedjelja u mjesecu.

7.    Ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete u subotu po ustaljenom rasporedu.

8.    Tečaj priprave za sakramentalni brak održava se od 3. do 5. ožujka s početkom u 19.00 sati u Velikoj katedralnoj dvorani. Sudjelovanje je potrebno prijaviti u župnom uredu, telefonski ili e-mailom.

9.    Prošli tjedan preminuli su naši župljani: Dragica Zovko i Mladen Pavković. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…