Katedrala Mostar

V. USKRSNA NEDJELJA

1.    Prigodom 100. obljetnice rođenja + biskupa Pavla Žanića koja se obilježava u svibnju iduće godine, naš biskup Ratko proglasio je ovu godinu koja je pred nama: „Godinom biskupa Žanića“. Ova jubilarna godina službeno započinje u sljedeći petak 19. svibnja, sv. Misom u 18.00 sati u Kaštel Novom – župi rođenja i pokopa biskupa Žanića. Tko želi sudjelovati na ovoj svečanosti, neka se prijavi u naš župni ured najkasnije do srijede, kako bismo mogli organizirati prijevoz autobusom. O ostalim sadržajima programa „Godine Pavla Žanića“ bit ćete pravovremeno obaviješteni.

2.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante u 17.30, te biblijsko molitvena zajednica u 19.30

3.    U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.

4.    U subotu ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete po redovitom rasporedu.

5.    U subotu 27. svibnja planira se Ministrantski izlet na Buško jezero i Eko selo Grabovica. Pozivamo sve aktivne ministrante koji žele ići da se prijave najkasnije do sljedeće subote.

6.    Stigao je katolički tisak: Župni list, Crkva na Kamenu, Glasa Koncila i Radosna vijest.

7.    U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Marko Dujmović, sin Brune i Silvane r. Ljubić, i Marina Brkić, kći Marinka i Ivanke r. Vučić.
– Robert Bošnjak, sin Miroslava i Suzane r. Bošnjak, i Vanja Kozarić, kći Mladena i Kate r. Vukoja.
– Marin Žulj, sin Danka i Marijane r. Pervan, i Kristina Božić, kći Ljubomira i Zorke r. Džalto. Ako netko zna za zapreku za ova vjenčanja dužan je javiti u župni ured!

8.    U prošlom tjednu preminuli su naši župljani: Petar Mabić, Jozo Tadić i Janja Zubac. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo…