Katedrala Mostar

VII. USKRSNA NEDJELJA

1.    U ponedjeljak u 19.30 je završni ispit za naše krizmanike.

2.    U utorak je pobožnost na čast sv. Ante u 17.30 i biblijsko-molitvena zajednica u 19.30.

3.    U četvrtak je Euharistijsko klanjanje u 17.00 posvećeno molitvi za ovogodišnje krizmanike.

4.    Sljedeći tjedan su prvi petak, subota i nedjelja u mjesecu.

5.    U sljedeću nedjelju su Duhovi i sv. krizma za krizmanike naše župe. Svečana sv. misa bit će u 11.00. U tijeku je devetnica na čast Duha Svetoga. Svaku večer zajedno molimo za naše krizmanike i sve nas. Zato pozivamo krizmanike, koji mogu, njihove roditelje i kumove da dolaze svaku večer na devetnicu u 17.30 da zajedno slavimo Duha Svetoga. Ispovijed za krizmanike, roditelje i kumove biti će u subotu 3. Lipnja u 1000 sati. Pozivamo krizmanike na bližu pripravu za krizmu u četvrtak, petak i subotu navečer u 17.30 a nakon mise je proba krizme.

6.    U petak, subotu i nedjelju, prije večernje sv. Mise, uz devetnicu Duhu Svetom, biti će trodnevnica na čast Mariji Majci Crkve, zaštitnici naše Katedrale, koju častimo u ponedjeljak po Duhovima tj. 5. lipnja. Za nas župljane tada je zapovjedna svetkovina i svi smo dužni doći na sv. misu. Taj dan ćemo osobito moliti za sve naše majke. Raspored sv. misa je kao nedjeljom. Svečana sv. misa je u 18.00 sati. Prije mise molit ćemo Gospinu krunicu na trgu ispred katedrale.

7.    Stigao je katolički tisak: Župni list i Glas Koncila.

8.    U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Hrvoje Kordić, sin Filipa i Danice r. Zelenika, i Robin Medić, kći Roberta i Ivone r. Miletić.
– Mario Barišić, sin Željka i Dinke r. Babić, i Ivana Čuljak, kći Ivice i Višnje r. Saračević.
Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanja dužan je javiti u župni ured

9.    U prošlom tjednu preminuli sunaši župljani:  Vlatko Prce i č. s. Arkanđela Kvesić. Za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne izmolimo …