Katedrala Mostar

XXIII. NEDJELJA KROZ GODINU

1. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.

2. Naš biskup mons. Ratko Perić obilježava 25. obljetnicu svoga biskupskog ređenja. U srijedu 13. rujna u Velikoj katedralnoj dvorani s početkom u 19.00 sati bit će svečana akademija i predstavljanje njegove nove knjige: Sjeti me se kada u raj dođeš! U četvrtak 14. rujna u 10.00 sati u Katedrali bit će svečana sv. Misa uz sudjelovanje više biskupa i svećenika iz okolnih zemalja. Pozivamo i Vas vjernike na sudjelovanje i molitvu u obilježavanju ove biskupove obljetnice. Istoga dana i naša Katedrala slavi 37. obljetnicu svoje posvete.

3. U sljedeću subotu, 16. rujna u 10.00 sati bit će ispovijed djece za početak školske godine.

4. U sljedeću nedjelju, 17. rujna pod misom u 9.00 sati bit će blagoslov djece i školskih torba i zaziv Duha Svetoga za početak školske godine. Draga djeco dođite na ovu svetu misu i ponesite svoje torbe da Božji blagoslov bude s vama i u ovoj školskoj godini.

5. Župni vjeronauk započinje u ponedjeljak 18 rujna. Raspored ćemo objaviti u sljedećem broju Župnog lista i na sv. Misama sljedeće nedjelje.

6. Stigao je katolički tisak: Glas Koncila, Naša ognjišta i Radosna vijest.

7. U ime Božje i po zakonu svete Majke Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Dario Kordić, sin Vitomira i Jadranke r. Raspudić, i Andrea Marić, kći Vlade i Draženke r. Martinović.
– Ante Damjanović, sin Dragana i Nevenke r. Šeremet, i Ana Dadić, kći Viktora i Dranke r. Ostojić.
Ako netko zna za kakvu zapreku za ova vjenčanja dužan je javiti u župni ured

8. Prošli tjedan preminuli su: Tomislav Marić, Vinko Zeljko i Karlo Cvitković. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…