Katedrala Mostar

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1. Danas je I. nedjelja Došašća. Od sutra započinjemo sa sv. Misama zornicama u 6.00 sati, koje ćemo slaviti svakim danom, osim nedjeljom. Svakoga jutra će biti prigoda za sv. Ispovijed.

2. Svakog ponedjeljka u mjesecu prosincu, na Radio Marija BiH bit će izravni prijenos večernje svete mise u 18.00 sati iz naše Katedrale.

3. U sljedeću nedjelju tijekom sv. Mise u 9.00 sati bit će predstavljanje ovogodišnjih prvopričesnika našoj župnoj zajednici. Svi prvopričesnnici i njihovi roditelji dužni su doći na ovu sv. Misu.

4. Sljedeću nedjelju nakon svih svetih misa naši volonteri će prodavati neposijanu božićnu pšenicu. Stoga vas molimo: Ne kupujte pšenicu nigdje drugdje jer vaš dobrovoljni prilog ide za naš Župni Caritas.

5. Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi i poziva sve vjernike na sudjelovanje. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Molimo vas da ne stavljate lako kvarljive namirnice. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu. Naš Župni Caritas će to podijeliti najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom Caritasu.

6. U župnom uredu mogu se nabaviti kalendari za sljedeću godinu i žute svijeće.

7. U utorak u 19.30 je redoviti susret biblijsko-molitvene zajednice.

8. U srijedu je sv. Nikola. Na večernjoj sv. Misi molit ćemo za našu djecu. Nakon mise našu djecu posjetit će sv. Nikola i tom prigodom djeci do 10 godina podijeliti simbolične darove.

9. U četvrtak će u našoj katedrali biti organizirano višesatno Euharistijsko klanjanje od 12.00 do 18.00 sati. Molimo za opće potrebe Crkve.

10. U petak je Bezgrešno začeće BDM. Raspored sv. Misa je kao radnim danom.

11. Ministranti, pjevači i Volonteri župnog Caritasa imaju svoje susrete u subotu po redovitom rasporedu.

12. Stigao je katolički tisak: Glas koncila

13. U ime Božje i po zakonu Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Deni Vlaho, sin Marka i Diane r. Martić; i Marijana Begić, kći Pere i Finke r. Brajković.
Ako netko zna za kakvu zapreku za ovo vjenčanje dužan je javiti u župni ured

14. Prošli tjedan preminula je Iva Slišković. Pomolimo se za pokoj njezine duše…