Katedrala Mostar

XXIX. NEDJELJA KROZ GODINU

1. Župni vjeronauk održava se po redovitom rasporedu.

2. Danas je Misijska nedjelja kada molimo za misijske potrebe Crkve i kada se u milostinji prikupljaju prilozi i darovi za pomoć misionarima i njihovim potrebnicima u misijskim zemljama. Misijski prilog može se dati kroz ovaj tjedan i u župnom uredu.

3. U utorak je susret Biblijsko-molitvene zajednice u 19.30.

4. Hrvatska kulturna zajednica – Troplet organizira: „Večer posvećenu blaženom Alojziju Stepincu“ koja će se održati u srijedu, 25. listopada. Večer započinje sv. misom u 18.00 u Katedrali koju će predvoditi biskup Ratko Perić. Nakon Mise u katedralnoj dvorani, u 19.00 sati slijedi predstavljanje knjige „Blaženi Alojzije Stepinac i Hrvati u Bosni i Hercegovini“. Pozivamo sve vjernike na sudjelovanje.

5. Od ovoga četvrtka organiziramo višesatno Euharistijsko klanjanje od 12.00 do 18.00 sati. Molitvena nakana u četvrtak je za uspjeh misijskog djelovanja Crkve.

6. U subotu je Ministrantski sastanak u 10.00, proba dječjeg zbora Slavuj u 10.00 i susret volontera župnog caritasa u 11.00 sati.

7. U petak se obilježava dvadesettreća godišnjica pogibije dviju naših vjeroučenica: Antonije Sesar i Danijele Vidović. Sveta Misu ćemo slaviti u 18.00 sati. Također će se slaviti i sv. Misa za pokojnog svećenika don Petra Vuletića – Šjora

8. U sljedeću nedjelju 29. listopada u 19.00 sati Župa sv. Petra i Pavla organizira koncert Marijanskih pjesama, koji će se održati u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Rodoču.

9. Tečaj priprave za brak održava se u našoj župi od 3. do 5. studenog u 19.00 sati u Katedralnoj dvorani. Sudjelovanje je potrebno prijaviti osobno, telefonski ili e-mailom

10. Sveta misa na groblju Masline je na Svi Svete u 11.00 sati, a na groblju Šoinovac na Dušni dan u 11.00 sati. Raspored na ostalim grobljima može se pronaći na oglasnim pločama. Isto tako raspored Misa u župi Nevesinje može se pronaći na oglasnoj ploči.

11. Stigao je katolički tisak: Crkva na Kamenu, Radosna vijest i Glas Koncila.

12. U ime Božje i po zakonu Majke Crkve, sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Josip Bazina, sin Mladena i Vinke r. Ivanković; i Mirna Damjanović, kći Ivana i Nade r. Andrić.
– Borislav Šunjić, sin Marinka i Milke r. Radić; i Anja Zovko, kći Franje i Marinke r Ravnjak.
Ako netko zna za kakvu zapreku za ova vjenčanja dužan je javiti u župni ured