Katedrala Mostar

VI. NEDJELJA KROZ GODINU

1. Župni vjeronauk održava se po redovitom rasporedu.

2. U subotu 3. ožujka organizira se Biskupijsko hodočašće na grob blaženog Alojzija Stepinca u Zagreb. Prijave za naše župljane su u Župnom uredu najkasnije do 20. veljače kako bi na vrijeme mogli organizirati autobuse. Polazak na hodočašće predviđa se u noći 3. ožujka a povratak iz Zagreba isti dan u popodnevnim satima. Cijena autobusne karte je 50 KM.

3. U srijedu je Pepelnica – Čista Srijeda. Sv. mise su kao radnim danom a pod svakom sv. misom imat ćemo obred pepeljanja. Na Čistu Srijedu je obvezatan post i nemrs. Na Čistu srijedu umjesto krunice molit ćemo Križni put prije večernje sv. Mise.

4. U četvrtak 15. veljače s početkom u 19.00 sati u Velikoj katedralnoj dvorani organizira se predstavljanje dviju knjiga: „Katolička Crkva u Fočanskom i Čajničkom kraju“ i „Katolička Crkva u Nevesinju i Gornjoj Hercegovini“ Za ovu prigodu priprema se i izložba koja daje sažet pregled povijesti Katoličke Crkve u župi Nevesinje od osnutka do 2000 godine. O knjigama govore: Marinko Marić, Nino Rotim i biskup Ratko Perić.

5. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.

6. U petak je pobožnost križnog puta u 17.30. Isto tako vas potičemo da molite Križni put i u obitelji, a posebno oni koji su zbog bolesti spriječeni doći na ovu pobožnost u crkvu. Pobožnost Križnog puta obilježje je cijelog korizmenog vremena i nije vezana samo za petak. Svatko tko želi može privatno obavljati i križni put uz postaje na Humu. Križni put će se moći izmoliti privatno svakoga dana u katedrali, prije početka sv. misa uz knjižicu koja će se nalaziti u klupama. Nemojte iznositi ove knjižice iz katedrale jer je to krađa crkvene imovine. Na internet stranici katedrale može se pronaći križni put s prigodnim tekstom i postajama na Humu.

7. Biblijsko-molitvena zajednica ima svoj susret u utorak u 19.30 u kritpi sv. Josipa.

8. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00.

9. U subotu ministranti, pjevači i volonteri imaju svoje susrete po redovitom rasporedu.

10. Stigao je katolički tisak: Glas koncila, Crkva na kamenu