Katedrala Mostar

VI. USKRSNA NEDJELJA

1. Čestitamo slavlje prve sv. Ispovijedi i sv. Pričesti našim dragim prvopričesnicima, njihovim roditeljima, braći i sestrama. Hvala svima koji su pomogli oko organizacije slavlja: volonterima, zboru mladih, časnoj sestri Matei. Slike od Pričesti možete podignuti za osam dana u Foto – studiju Anigo u ulici Stjepana Radića preko puta Đačkog doma. Pozivamo prvopričesnike na vjeronauk u petak prema redovitom rasporedu i neka tada ponesu i vrate svoje prvopričesničke haljine i pojaseve. U iduće tri nedjelje svi prvopričesnici trebaju doći i sudjelovati na sv. Misi u 9.00 sati.

2. U srijedu 2. svibnja u popodnevnim satima, na obljetnicu biskupskog ređenja biskupa Pavla Žanića preneseni su njegovi posmrtni ostatci iz obiteljske grobnice u Kaštel Novom i pokopani u biskupijsku grobnicu u kripti naše Katedrale. Godina biskupa Pavla Žanića svečano će biti zaključena na Svetkovinu Marije Majke Crkve.

3. Završni ispit krizmanika održat će se sutra, 7. svibnja u 20.00 sati.

4. Sve župne aktivnosti i liturgijske pobožnosti odvijaju se sljedeći tjedan po redovitom rasporedu.

5. Župa sv. Ivana Mostar organizira koncert duhovne glazbe u utorak 8. svibnja u 20.00 sati.

6. U četvrtak je svetkovina Uzašašća Gospodinova na nebo (Spasovo). Raspored sv. Misa je kao radnim danom.

7. U petak navečer u 17.30 započinje devetnica Duhu Svetom, koju ćemo na poseban način namijeniti za naše ovogodišnje krizmanike. Molimo roditelje, kumove i prijatelje naših krizmanika na sudjelovanje i zajedničku molitvu.

8. U sljedeću nedjelju je sv. Misa na groblju Šoionovac u 11.00 sati.

9. Stigao je katolički tisak: Glas Koncila.

10. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
– Ivan Knezović, sin Mire i Zdravke r. Marijanović i Katarina Sušac, kći Miroslava i Marije-Mirne r. Nakić.
Ako netko zna za zapreku za vjenčanje dužan je javiti u župni ured!

11. Prošli tjedan preminuli su naši župljani: Gordana Salai, Nada Marković i Dragica Matić. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…