Katedrala Mostar

I. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1. Danas je I. nedjelja Došašća. Od sutra započinjemo sa sv. Misama zornicama u 6.00 sati, koje ćemo slaviti svakim danom, osim nedjeljom. Svakoga jutra će biti prigoda za sv. Ispovijed.

2. Sve župne aktivnosti i pobožnosti održavaju se po redovitom rasporedu.

3. Sutra navečer u župi sv. Mateja s početkom u 19.00 sati, održat će se glazbeni koncert – Oratorij župnog zbora i Simfonijskog Orkestra Mostar.

4. U četvrtak je sv. Nikola. Na večernjoj sv. Misi molit ćemo za našu djecu. Nakon mise našu djecu posjetit će sv. Nikola i tom prigodom djeci do 10 godina podijeliti simbolične darove.

5. U petak je prvi petak u mjesecu.

6. U subotu je Bezgrešno začeće BDM. Raspored sv. Misa je kao radnim danom.

7. U sljedeću nedjelju tijekom sv. Mise u 11.00 sati bit će predstavljanje ovogodišnjih krizmanika našoj župnoj zajednici. Svi krizmanici dužni su doći na ovu sv. Misu.

8. U sljedeću nedjelju nakon svih svetih misa naši volonteri će prodavati neposijanu božićnu pšenicu. Stoga vas molimo: Ne kupujte pšenicu nigdje drugdje jer vaš dobrovoljni prilog ide za naš Župni Caritas.

9. Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi i poziva sve vjernike na sudjelovanje. Svi oni koji žele mogu kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Molimo vas da ne stavljate lako kvarljive namirnice. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu. Naš Župni Caritas će to podijeliti najpotrebnijima te dio paketa predati Biskupijskom Caritasu.

10. U župnom uredu mogu se nabaviti kalendari za sljedeću godinu i žute svijeće.

11. Stigao je katolički tisak: Glas koncila

12. Prošli tjedan preminula je Ljubica Drljo. Pomolimo se za pokoj njezine duše…