Katedrala Mostar

IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 1. Sutra je Badnji dan. Svete mise su samo ujutro: Zornica u 6.00 te redovite jutarnje mise u 700 i 730. Nema večernje sv. Mise u 18.00 sati.
 2. U utorak je Božić. Svete mise su kao nedjeljom. Misu polnoćku i u 11.00 sati predvodi biskup Ratko. Pola sata prije polnoćke Katedralni zbor „Marija“ održat će kratki Božićni koncert. Na Božić nakon sv. Mise u 11.00 je tradicionalno čestitanje biskupu i božićni prijem u župnoj dvorani na koji ste pozvani svi.
 3. U srijedu je blagdan sv. Stjepana. Svete Mise su kao i nedjeljom.
 4. U četvrtak je sv. Ivan, zaštitnik župe Centar II – Zalik. Glavna misa u župi sv. Ivana je u 18.00 sati. Raspored sv. Misa u katedrali je kao radnim danom. U četvrtak nema Euharistijskog klanjanja.
 5. U petak je blagdan Nevine dječice. Na večernjoj sv. misi u 18.00 sati željeli bismo blagosloviti svu našu malu djecu. Pozivamo roditelje da povedu djecu na misu i blagoslov.
 6. U ime onih koje ste darovali paketom ljubav iskrena i velika hvala. Hvala svim dobročiniteljima. Hvala našim volonterima koji su sudjelovali u Caritasovim akcijama prošlih nedjelja kao i pri podjeli paketa ovih dana.
 7. Cjeloviti raspored Božićnog blagoslova obitelji po datumima i ulicama možete pročitati u Župnom listu, na Oglasnim pločama i Internet stranici župe. Evo rasporeda za sljedeći tjedan:
  Četvrtak, 27.12.2018. (Ljube Brešana, Karla Batka, Put za Široki Brijeg, Biskupa Barišića, IV. Bojne)
  Petak, 28.12.2018. (Vukodolska, Don Ivana Musića, Ekrema Ćurića, Hajduka Andrije Šimića, Fra Lea Petrovića-parni brojevi, Kraljice Jelene)
  Subota, 29.12.2018. (V. Ulica, Ivana Milićevića, Ivana Mažuranića, Augusta Šenoe, Ivana Zelenike, I. Ulica, X. Ulica)
 8. Stigao je vjerski tisak: Župni list, Glas koncila
 9. U župnom uredu možete nabaviti kalendare i žute svijeće.
 10. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
 • Robert Zovko, sin Brine i Marine r. Mikulić; i Magdalena Jurić, kći Dinka i Ilijane r. Marijanović.
  Ako netko zna za kakvu zapreku za ovo vjenčanje dužan je javiti u župni ured!