Katedrala Mostar

VII. USKRSNA NEDJELJA

 1. Završili smo s župnim vjeronaukom za ovu školsku godinu. Prigodom završetka školske i vjeronaučne godine, od 17. do 19. lipnja i ove godine organiziramo vjeronaučnu olimpijadu za katedralne vjeroučenike koja bi se sastojala od molitve, vjeronaučnih kvizova te igara na otvorenom. Ovaj događaj uključuje djecu od završenog 3. do završenog 8. razreda. Prijave su u župnom uredu. Participacija za sudjelovanje iznosi 10 KM.
 2. U utorak je pobožnost na čast sv. Ante u 17.30 i biblijsko-molitvena zajednica u 19.30.
 3. U četvrtak je Euharistijsko klanjanje u 17.00 posvećeno molitvi za ovogodišnje krizmanike.
 4. Sljedeći tjedan je prvi petak u mjesecu.
 5. U sljedeću nedjelju su Duhovi i sv. krizma u našoj župi. Svečana sv. misa bit će u 11.00. U tijeku je devetnica na čast Duha Svetoga. Svaku večer zajedno molimo za naše krizmanike i sve nas. Zato pozivamo krizmanike, koji mogu, njihove roditelje i kumove da dolaze svaku večer na devetnicu u 17.30 da zajedno slavimo Duha Svetoga. Ispovijed za krizmanike, roditelje i kumove biti će u subotu 8. lipnja u 9.00 sati. Pozivamo krizmanike na bližu pripravu za krizmu u četvrtak, petak i subotu navečer u 17.30.
 6. U petak, subotu i nedjelju, prije večernje sv. Mise, uz devetnicu Duhu Svetom, biti će trodnevnica na čast Mariji Majci Crkve, zaštitnici naše Katedrale, koju častimo u ponedjeljak po Duhovima tj. 10. lipnja. Za nas župljane tada je zapovjedna svetkovina i svi smo dužni doći na sv. misu. Taj dan ćemo osobito moliti za sve naše majke. Raspored sv. misa je kao nedjeljom. Svečana sv. misa je u 1800 sati. Prije mise molit ćemo Gospinu krunicu na trgu ispred katedrale.
 7. Stigao je katolički tisak: Župni list, Crkva na Kamenu, Radosna vijest Glas Koncila.
 8. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
 • Željko Miletić, sin Mirka i Grozdane r. Grbavac, i Martina Rajič, kći Mirka i Dragice r. Raič.
 • Gordan Kvesić, sin Mladena i Snježane Marcele r. Lesko, i Dragana Barić, kći Joze i Nade r. Pavlić.
 • Dejan Golo, sin Nebojše i Kate r. Divković, i Ivana Zadro, kći Željka i Maline r. Semiz.
  Ako netko zna za kakvu zapreku za ova vjenčanja dužan je javiti župnom uredu
 1. Prošli tjedan preminuo je: Miljenko Ćavar. Pomolimo se za pokoj njegove duše i sve naše pokojne…