Katedrala Mostar

PRESVETO TROJSTVO

 1. Sutra ujutro u 9.00 sati započinje vjeronaučna olimpijada za katedralne vjeroučenike od završenog 3. do završenog 8. razreda. Prijave su moguće još danas u župnom uredu. Participacija za sudjelovanje iznosi 10 KM.
 2. U utorak je završni susret biblijsko-molitvene zajednice u 19.30.
 3. U četvrtak je zapovjedna svetkovina Tijelovo. Raspored svetih Misa je kao i nedjeljom. Nakon večernje svete Mise u 18.00 sati bit će procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom oko Katedrale i blagoslovom ispred crkve na sve četiri strane svijeta. Molimo našu djecu a posebno prvopričesnike, krizmanike i sve sudionike vjeronaučne olimpijade da ponesu košarice s laticama cvijeća koje bi posipali po putu kuda prolazi procesija s Presvetim. Na Tijelovo nema euharistijskog klanjanje prije svete mise.
 4. U subotu navečer u 18.00 sati je sv. Misa za hrvatske branitelje prigodom završetka „Lipanjskih zora“
 5. Naša župa organizira hodočašće sv. Ivanu Krstitelju u župu Stjepan Krst i to na uočnicu u sljedeću nedjelju u popodnevnim satima. Prijave su moguće u župnom uredu do četvrtka.
 6. U Ime Božje i po zakonu Svete majke Crkve sakrament sv. Reda prezbiterata želi primiti naš župljanin đakon don Petar Filipović, sin Marka i Marice r. Buconjić. Don Petar je svoju pastoralnu praksu provodio u župi Sv. Marka u Cimu i Sv. Luke u Ilićima. Ako netko zna kakvu zapreku za njegovo svećeničko ređenje, dužan je javiti našem Župnom uredu ili Biskupskom Ordinarijatu Mostar.
 7. Stigao je katolički tisak: Župni list, Crkva na Kamenu, Glas Koncila i Radosna vijest. Radosna vijest u novom broju donosi izviješće s naše prve sv. Pričesti o akciji prvopričesnika za gradnju kuće siromašnoj obitelji. Preporučujemo roditeljima prvopričesnika da kupe ovaj broj za uspomenu.
 8. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
 • Dario Ivanković, sin Miljenka i Mare r. Radišić, i Andrea Bevanda, kći Željka i Ružice r. Musa.
  Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanje dužan je javiti ovom župnom uredu

9. Prošli tjedan preminuli su: Julijana Rizvanbegović i Vesna Perić. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…