Katedrala Mostar

XXX. NEDJELJA KROZ GODINU

 1. Župni vjeronauk održava se po redovitom rasporedu, osim u petak i subotu kada zbog Svih Svetih i Dušnog dana nema vjeronauka niti ostalih susreta.
 2. U ponedjeljak je susret za mlade u kripti sv. Josipa u 20.00 sati.
 3. U utorak je susret Biblijsko-molitvene zajednice u 19.30.
 4. U četvrtak prigodom blagdana Svih Svetih i Dušnog dana u Katedrali s početkom u 1100 slavit će se sv. Misa za sve poginule hrvatske branitelje.
 5. Prigodom završetka Misijske godine u četvrtak će se u Katedrali održati Euharistijsko klanjanje od 12.00 do 18.00 sati. Dođimo u skladu s mogućnostima, barem nakratko u ovom vremenu u Katedralu, i pomolimo se za uspjeh misijskog djelovanja Crkve.
 6. Raspored sv. Misa u Katedrali na Svi Svete je kao nedjeljom. Sveta misa na groblju Masline je na Svi Svete u 11.00 sati.
 7. Raspored sv. Misa na Dušni dan u Katedrali je kao radnim danom, a na groblju Šoinovac sv. Misa je u 11.00 sati. Rasporede po ostalim grobljima možete pročitati na oglasnim pločama i Internet stranci župe.
 8. Sljedeći tjedan su prvi petak, subota i nedjelja u mjesecu.
 9. U Nedjelju 3. studenoga u Velikoj katedralnoj dvorani u 19.00 sati bit će predstavljena Knjiga bjelopoljskoga župnika don Josipa Galića Transverzala zla. Ova knjiga bilježi svjedočanstva bjelopoljskih Hrvata koji govore o patnji i stradanju župe Potoci tijekom Drugoga svjetskoga rata, poraća i Domovinskoga rata.
 10. Tečaj priprave za brak održava se u našoj župi od 8. do 10. studenoga u 19.00 sati u Katedralnoj dvorani. Sudjelovanje je potrebno prijaviti osobno, telefonski ili e-mailom
 11. U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti:
  Marko Kordić, sin Mire i Marice r. Raič, i Maja Arapović, kći Davora i Mire r. Zovko. Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanje dužan je javiti u župni ured
 12. Stigao je katolički tisak: Glas koncila.