Katedrala Mostar

II. NEDJELJA DOŠAŠĆA

 1. Završili smo s župnim vjeronaukom za ovo polugodište. O ponovnom početku bit ćete obaviješteni tijekom siječnja.
 2. Danas nakon sv. misa naši volonteri će vam ponuditi neposijanu Božićnu pšenicu. Možete ostaviti dobrovoljni prilog za siromašne.
 3. Večeras u 19.00 sati u Velikoj katedralnoj dvorani bit će predstavljanje knjige: Kolar između srpa i čekića koja govori o odnosu i progonu komunističke vlasti prema biskupijskim svećenicima u Hercegovini.
 4. Dobili smo obavijest od Generalnog Konzulata Republike Hrvatske, da svi oni koji žele glasovati na predsjedničkim izborima, moraju se registrirati još danas ili sutra. Konzulat zbog toga iznimno radi i danas do 14.00 sati.
 5. U srijedu je ispovijed starih i bolesnih župljana. Ako ima tko novi prijavite u Župni ured.
 6. Sljedeći tjedan u srijedu, petak i subotu su kvatre posvećene zahvali Bogu za dobročinstva.
 7. Sljedeće nedjelje naši će naši volonteri nakon svih Sv. misa ponuditi kolače. Stoga molimo sve vas domaćice koje možete napraviti kolače da ih tijekom dana u subotu 14. prosinca od 900 do 1700 donesete i predate našim volonterima, u prostorije Pastoralnog Centra-ispod Katedrale, ulaz od Radobolje. Unaprijed vam zahvaljujemo.
 8. Biskupijski Caritas Mostar kroz cijelo vrijeme Došašća organizira akciju Paket ljubavi. Mogu se kupiti namirnice u visini 30 KM i predati kao Paket ljubavi u naš župni ured. Ukoliko je nekome lakše dati novčani prilog može i to učiniti u našem župnom uredu.
 9. U župnom uredu se mogu nabaviti kalendari za iduću godinu i žute svijeće.
 10. Stigao je vjerski tisak: Crkva na Kamenu, Glas koncila i Radosna vijest.
 11. Prošli tjedan preminuli su: Dragan Ćurčić i Mira Vidačak. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…