Katedrala Mostar

II. NEDJELJA PO BOŽIĆU

 1. Statistika župe Katedrala u 2019. godini: Krštenja: 99; Prvopričesnika: 80; Krizmanih: 161; Vjenčanja: 30; Umrlih: 44.
 2. Danas je drugi krug izbora u Hrvatskoj. Biralište se nalazi u Desetoj osnovnoj školi. Izađimo na izbore.
 3. Sutra je svetkovina Bogojavljenja, Vodokršte ili Tri kralja. Pod svakom Sv. Misom bit će blagoslov soli i vode i blagoslovna molitva za sve naše obitelji.
 4. Redoviti blagoslov obitelji na području naše katedralne župe završava u utorak 7. siječnja. Na rasporedu su još ulice: Kralja Tomislava i Zagrebačka. Sve one obitelji s našeg popisa koje ovih dana nisu pronađene kod kuće, molimo za strpljenje jer će ih po dogovoru svećenik nazvati i posjetiti tijekom siječnja i veljače. Napominjemo još jednom da tijekom proteklog blagoslova nismo išli po redu od kuće do kuće, stana do stana, nego samo kod onih obitelji koje su se službeno prijavile. Zahvaljujemo svim obiteljima na srdačnom prijamu nas svećenika kroz protekle dane blagoslova.
 5. U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje u 17.00 sati.
 6. Sv. Misa za mlade i kršćanske obitelji slavit će se u subotu 11. siječnja 2020. u 18.00 sati.
 7. U subotu je 20. obljetnica smrti biskupa Pavla Žani¬ća. Slavit ćemo sv. Misu zadušnicu u 18.00 sati.
 8. Tečaj priprave za sakramentalni brak održat će se od 10. do 12. siječnja s početkom u 19.00 sati u Velikoj katedralnoj dvorani. Sudjelovanje je potrebno prijaviti osobno, telefonski ili e-mailom.
 9. U župnom uredu možete nabaviti kalendare i žute svijeće.
 10. Stigao je katolički tisak: Župni list, Glas koncila i Crkva na kamenu.
 11. Prošli tjedan preminule su: Jadranka Miloš i Jasna Sušac. Pomolimo se za pokoj njihovih duša i sve naše pokojne…